News Photo

Agárdi, a Nemzeti Vágta pálinkája 2010-ben

  • 2010. április 26.

Az Agárdi Pálinkafőzde a Nemzeti Vágtán

Az Agárdi Pálinkafőzde idén csatlakozott a Nemzeti Vágta közösségéhez. Azért, mert a Vágta fontosnak tartja saját országunk felfedezését és értékeink nyilvánosság elé tárását, támogatását, a hagyományok ápolását. Örömmel kapcsolódunk hozzá azért is, mert ez a fesztivál közös ünneplésre hívja az ország településeit, egy ilyen értékrend mentén megszületett kohéziós lehetőség számunkra is kiemelkedően fontos.
A név: Agárdi, egyet jelent a tiszta minőséggel, és tradícióval: a selymesen lágy íz, és az elegáns megjelenés teszi hivatottá a nemes nedűt arra, hogy hazánk értékeit nemcsak nemzetközi színtéren közvetítse, hanem utat találjon a magyar vidék kincsei iránt fogékony emberekhez is.

Az Agárdi Pálinkafőzde törekvései közé tartozik, hogy a Hungarikum kifejezést új, hiteles tartalommal töltse meg. Hungarikumnak számított évek óta a pálinka is, de mára már mást értünk rajta, mint akár 10 évvel ezelőtt: az Agárdi Pálinkafőzde a magyar napérlelte, zamatos gyümölcsök ízeit, aromáit örökíti meg pálinkáiban. Mert az igazipálinka magában hordozza a gyümölcs zamatát és alkotójának ízlésvilágát, szakmai tudását. Fogyasztásakor tiszta, gyümölcsre jellemző, virágos, fűszeres illatok, valamint karakteres, harmonikus és hosszantartó gyümölcsös ízek varázsolhatók elő. Hisszük, hogy munkánk eredményével a magyar Hungarikumokat közelebb tudjuk hozni az igényes fogyasztói réteghez.

Gasztronómiai törekvéseink közé tartozik az is, hogy közismertté tegyük:az ételkészítés során is használhatunk, és nemcsak az ételek mellé kínálhatunk pálinkát. Az az ízvilág, ami gyümölcs és törkölypálinkáink segítségével elérhető, a Magyarországon termettalapanyagokból készült, friss, megkérdőjelezhetetlen minőségű nyersanyagok felhasználásával a gasztronómiai kultúra vonzóvá tételét, újrafelfedezését kívánja segíteni.

Az Agárdi Pálinkafőzdénél a 2002-es alapítás pillanatában azt ismertük fel, hogy a fogyasztók részéről igenis biztosított egy valós igény a kiváló minőségű, hazai gyümölcsből készült italok iránt, de csupán a patrióta érzelmekre apellálva nem várható el a fogyasztási szokások változása, ezért minőségi új alternatívát kell nyújtani az import világmárkákkal szemben. Ez a kezdetben újszerű törekvés azóta számos követőre talált a szakmán belül, így teremtődött meg a pálinka népszerűségének alapvető feltétele: a kiváló magyar pálinkák létrejötte.

A divatot és a népszerűséget természetesen számos módon lehet az üzlet-fejlesztési célok érdekébe állítani. Mi a vállalatalapítástól eltelt hét esztendőt következetesen egy kompromisszumoktól mentes, kizárólag a legmagasabb minőségi elvárásoknak megfelelő prémium termékcsalád és hozzá kapcsolódó márkanév tudatos felépítésének szenteltük. Ez nem a gyors és könnyű siker útja, de az első pozitív fogyasztói visszajelzéseket rövidesen meggyőző versenyeredmények követték, majd számos hazai és külföldi elismerés után, végül 2009-ben a szakmai elismerések csúcsát jelentő díjakat kaptuk meg: a Destillata Nemzetközi Párlatversenyen az Év Főzdéje, az Év Főzőmestere és az Év Pálinkája díj mellett, a Magyarországi Nemzetgyőztes elismerést is kiérdemeltük.

2008 után, 2009-ben is megkaptuk a Superbrands díjat. E díj biztosítja a fogyasztókat arról, hogy az adott márkanév kiváló minőséget, szakértelmet, és professzionalitást takar. Ezzel bebizonyosodott az, hogy a 2002. óta működő Agárdi Pálinka kiemelkedő minőségű helyet érdemelnek a hazai és nemzetközi piacon is, képviselve ezzel a kulturált pálinkafogyasztással párosuló gasztronómiai élményt, életszemléletet és hangulatvilágot.

A legmagasabb elismerés mégis az számunkra, hogy a fogyasztóink - akiknek elsősorban a termékeinket készítjük - oly mértékben honorálják törekvéseinket, hogy jelenlegi forgalmunk a hét évvel ezelőttinek több mint húszszorosára emelkedett az alacsonynak nem nevezhető előállítási és eladási árak ellenére.

Az Agárdi manufaktúra pálinkái izgalmas felfedezőútra csábítanak az ízek és illatok ezerarcú világába. Az Agárdi Pálinkafőzdekonyhájának remekeit – csakúgy, mint a pálinkák esetében - az ízek, illatok utolérhetetlen harmóniája mellett a tradíciók és a minőség határozza meg.

Ezt ajánljuk fel Nemzeti Vágtán való megjelenésünkkel a fesztivál közönségének, hogy ismerjenek meg minket is mint a magyar vidék értékeit őrző és azt új tartalommal megtölteni szándékozó magyar manufaktúrát.

Agárd, 2010. április 20.
Kontakt:
Ocsenás Kati
kommunikációs vezető
+36/30/288-2775
[email protected]
Agárdi Pálinkafőzde
www.agardi.hu



Agárdi Pálinkafőzde Kft.
H-2484 Agárd, Sreiner tanya
Tel.: +36-22-579-164 Fax: +36-22-271-161
E-mail: [email protected]
www.agardi.hu

Fejér Megyei Bíróság mint Cégbíróság, Cg. 07-09-008108




A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?