News Photo

Kocséri Előfutam

  • 2011. július 07.

A Nemzeti Vágta június 26-i Kocséri előfutama hasonlóképp izgalmakban bővelkedő volt, mint az előző évi.

Elsőként a helyi fúvós zenekar mutatta meg tudását a kilátogatók nagy örömére. De ez még csak a kezdet volt, hiszen a Kocséri Vágta versenynapján western bemutatóval, és a nemzetiség jegyében huszár bemutatóval is szórakoztatták a látogatókat. Hatalmas sikert aratott az ötös puszta póni fogat, amely a Kocséri Vágta egyik legnépszerűbb eseménye volt. A produkció komoly felkészülést igényel mind a lovas, mind a lovak részéről. A fogat két, hátul elhelyezkedő lován kell a hajtónak egyensúlyozva irányítani a fogatot.

A hangulat tehát adott volt egy igazán felfokozott, izgalmas és tartalmas összecsapáshoz – a Kocséri Vágta versenyei nem is okoztak csalódást a kilátogatóknak!

Az előfutamok alatt felfedezhettünk ismerős arcokat, hiszen az indulók között voltak olyanok, akik már második alkalommal mérettették meg magukat a kocséri elővágta helyszínen. A tavalyi Nemzeti Vágtán egyébként szép helyezést sikerült elérniük a kocséri indulóknak, így nagy reményekkel vetették a versenybe magukat a helyiek.

Idén viszont egy olyan esemény is tarkította az Elővágtát, amelyre nem számított senki, de mégis szerencsésen végződött. A Nemzeti Vágta 2011-es előfutam szabályzata alapján ugyanis nem indulhat a versenyen olyan ló, amelynek származása ismeretlen. Ennek ellenére az egyik nevező lováról épp a futam napján derült ki, hogy nem rendelkezik az induláshoz szükséges validált eredet-igazolással.

A malőr ellenére, a Nemzeti Vágta képviselőjének szervezési bravúrjának, valamint a versenytársak példaértékűösszetartozásának jóvoltából sikerült orvosolni a problémát. A pórul járt indulónak végül szereztek a helyszínen egy - a szabályzatnak tökéletesen megfelelő - lovat, így települését képviselve elindulhatott a versenyen.

 


A Kocséri Vágtának köszönhetően kiderült, kik lesznek azok, akikkel már biztosan találkozhatunk a budapesti Nemzeti Vágtán:
1.) Hangácsi István (Törtel)
2.) Schlagetter József (Orosháza)
3.) Kontár Gergő (Mágocs)

Gratulálunk győzelmükhöz!

Hajrá lovasok!

Még van idő a felkészülésre a Nemzeti Vágta viadalig!

Versenynapok: Szeptember 17-18. Hősök tere



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?