News Photo

Kisalföld Vágta – július 22.

  • 2012. július 18.

- A leggyorsabb lovas mellett keresik a Kisalföld legerősebb emberét, legjobb íjászát és traktorosát –

Már több mint tucatnyian jelezték indulásukat a Kisalföld Vágtára, melyet július 22-én, vasárnap rendeznek meg Győr-Gyirmóton. A megváltozott versenyszabályzat miatt előző nap Telivér Vágtát tartanak, így az idén kimaradó fajta tulajdonosai sem maradnak megmérettetés nélkül.

A Rodeo Ranch Szabadidőpark három napon át várja a Nemzeti Vágta regionális elődöntőjének programjaira kíváncsi közönséget. Pénteken 16 órától tehetségkutató versenyt rendeznek ének, zenekar és tánc kategóriákban, a döntőt és a gálaműsort másnap este, a lovas programok zárásaként láthatja a közönség.

 


Szombaton a telivérek futama mellett sor kerül a kamasz és a póni vágtára, lesz fogat- és akadályhajtás, íjász- és erős ember verseny, celeb-média futam, illetve a polgármesterek is megmérkőznek egymással fogathajtásban. Látványosnak ígérkezik a csikós vágta, de a publikum láthat western-bemutatót, szabad idomítást és lovagi tornát is.

A programsorozat csúcspontjára, a Kisalföld Vágtára vasárnap kerül sor, melyen kiderül, hogy melyik két lovas vágtázza be magát a Nemzeti Vágtára. Az előfutamokat 12.30-tól, a jelentkezők számától függően több körben indítják majd, a döntő mezőnye este hét órakor rajtol el. Az itt első két helyen befutó ló és lovasa már biztos résztvevője a szeptember 15-16-i fővárosi finálénak a Hősök terén.

 

Vasárnap délelőtt rendezik a nyolc év alattiaknak szóló Falu ördöge versenyt, ahol különböző ügyességi számokban versenghetnek a legelevenebb gyerekek. Emellett a szervezők meghirdették „A falu traktorosa” számot, illetve keresik a „Kisalföld betyárja” cím tulajdonosát is. A döntő előtt nomádok kaszkadőr bemutatót láthat a közönség.

A Kisalföld Vágta igazi családi program: a látványos versenyek közepette a gyerekek felülhetnek a lovak hátára, s várja őket az állatsimogató, ahol többek között szelíd tevével is lehet majd találkozni.

Fotók a tavalyi Kisalföld Vágtáról > >>

2012.07.20.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?