Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Taroltak a nők a Festetics Vágtán

Hatalmas hőségben, izgalmas versenyeken mérte össze ügyességét és lova gyorsaságát a Festetics Vágta rekordszámú résztvevője. A gyenesdiási Faludi-síkon 14 lovas küzdött azért, hogy településeiket képviselhessék szeptemberben a Nemzeti Vágta döntő futamaiban, Budapesten. A 14 lovasból 9-en a gyengébbik nemet képviselték, a végeredmény tekintetében azonban sokkal eredményesebben, mint arra a férfiak számítottak.

Az idei Festetics Vágta az indulók mellett a nézők számában is rekordot hozott: a döntőt 4000-nél is többen követték figyelemmel. Aki kilátogatott a Faludi-síkra, a futamok szüneteiben csikósok, solymászok, íjászok, díjlovasok és dámalovasok bemutatóját is láthatta. Nagy sikert aratott Hamza Viktória szabadidomítási bemutatója és Sasvári Sándor különleges lovas produkciója.


kép forrása: zaol.hu

A Festetics Vágta keretében Kishuszár Vágtát is rendeztek. Ennek győztese, Ábrahámhegy ifjú lovasa, az Archibald nyergében induló Tóth Tamara szerzett jogot, hogy a budapesti versenyen képviselje települését. A Festetics Vágtát a Csurgóról érkezett Stoff Boglárka nyerte Comanche segítségével, míg második helyen a Tatát képviselő Mátyás Edina Daniella és Balu Gidrán futottak be. Mellettük a házigazda Gyenesdiás lovasa, Czentye Gyöngyi, Bognár Céda nevű lovával vehet majd részt a Nemzeti Vágtán.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarok!

További infó: www.vagta.hu, www.gyenesdias.info.hu

2015. augusztus 17.