Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Sarkadon indul a Vágtaszezon

2016. szeptember 16-18-a között kilencedszer rendezik meg a budapesti Hősök terén a hazánk legnagyobb lovas rendezvényét, a Nemzeti Vágtát. A kulturális fesztivállal kiegészülő lovasversenyre a területi Elővágtákon keresztül vezet a lovasok és az őket nevező települések útja.

Idén is május 1-jén indul a Vágtaszezon Sarkadon, az Anti úti sportpályán, ahol tizenkét település lovasa méri össze tudását és lovaik képességeit, hogy eldöntsék, a régióból kik jutnak be a Nemzeti Vágta szeptemberi, budapesti döntő futamaiba. A mezőnyben fele-fele arányban lesznek rutinos versenyzők és újoncok, így igazán változatos versenyekre számíthat a majálisra kilátogató közönség.

A programok reggel 8.40-től kezdődnek. A versenyzők ünnepélyes bevonulását a szentjobbi huszárok vezetik fel, a nyitóbeszédek után pedig Hamza Viktória szabad lovasidomár bemutatója adja meg az alaphangot az egész napos lovas programokhoz. A Sarkai Vágtával párhuzamosan nemzetközi amatőr fogathajtó versenynek is szurkolhat a közönség. Külön rendeznek majd versenyt az egyes- és kettes pónifogatoknak és a nagy lovaknak. Akinek a versenyek izgalma nem elég, dámalovasokban gyönyörködhet vagy csikósbemutatón csodálhatja meg a lovak és emberek közti különleges kapcsolatot.

Délután 4 órától rendezik meg a Sarkadi Vágta döntőjét. Innen a három leggyorsabb ló és lovasa szerez automatikusan indulási jogot a Nemzeti Vágta szeptemberi döntő futamaira és képviselheti települését a Hősök terén.

Nyeregbe vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infók: www.vagta.hu, www.sarkad.hu, www.facebook.com/SarkadiVagta

2016. április 27.