News Photo

Lovas pünkösd a Bakonyi Vágtán

  • 2016. május 10.

2016. május 14-16 között második alkalommal rendezik meg a Bakonyi Vágtát, a Nemzeti Vágta idei második előfutamát Zirc-Tündérmajorban. A magyarság legnagyobb lovas rendezvénye iránt évről évre egyre nagyobb az érdeklődés, a szervezők ennek ellenére úgy döntöttek, hogy a mennyiséggel szemben a minőséget preferálják.

A 25 jelentkező település ellenére a tavalyi 18-al szemben idén mindössze 16 Elővágtát rendeznek (12 határon belüli és 4 határon túli helyszínen). Mivel csak a legbiztonságosabb pályákon, a legjobb szervezők rendezhetnek Elővágtákat, különösen értékes, hogy a tavaly debütáló Zirc-tündérmajori csapat idén is lehetőséget kapott a Bakonyi Vágta megrendezésére. A szántóföldön kialakított versenypálya mellé idén építettek egy bemelegítő pályát, a lovak és lovasok pedig a Hősök terén rendezett futamokhoz hasonlóan teljesen szeparálva lesznek a nézőktől.

A tavalyi rendezvényhez hasonlóan idén is nagyszabású program-kavalkád kíséri a Bakonyi Vágtát. A pünkösd hétvégi lovas versenyek már szombaton elkezdődnek, amikor regionális díjugrató versenynek ad otthont a major. A szünetekben gyermekprogramok, Hamza Viktória szabadidomár bemutatója és a Rodeo Team trükkös lovas show-ja gondoskodik a várhatóan 6-7 ezer fős tömeg szórakoztatásáról.

Május 15-e vasárnap a Bakonyi Vágtáé. A programok délelőtt 10 órától kezdődnek, az előfutamok között lesz Kishuszár Vágta, western show, csikós bemutató, kaszkadőr show, zenés-táncos műsorok. A Bakonyi Vágta 16 indulója közül ezúttal is a leggyorsabbak szereznek indulási jogot maguknak és bemutatkozási lehetőséget településüknek a Nemzeti Vágta szeptemberi, budapesti futamain.

Most először három Elővágta helyszínen (Bakonyi Vágta, Székely Vágta, Festetics Vágta) kocsitoló versenyt is rendeznek. Ezek győztesei a Kaposvári Vágtán mérik össze erejüket, a legügyesebb csapat pedig részt vehet a Nemzeti Vágta kocsitoló versenyén, ahol Kocs község, a sportolók, illetve a színészek csapatával versenyezhet a budapesti Hősök terén.
Pünkösdhétfőn gyermek lovas és ügyességi versenyek mellett a bakonyi betyárok mangalica-terelésből bizonyíthatják rátermettségüket és megrendezik a Bolondvágtát, ahol lovon kívül bármilyen más állattal, szamárral, kecskével, birkával, tehénnel nevezhetnek a vállalkozó kedvű sebességhajhászok.

Mindhárom napon helikopterrel és könnyűszerkezetes repülőgéppel lehet sétarepülésre menni, a programokat pedig esténként koncertek zárják.

Nyeregbe Vidék! Nyeregbe Magyarország!

További infók: www.vagta.hu, www.bakonyivagta.hu

Fotógalériánk a 2015-ös Bakonyi Vágtáról »

2016. május 10.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?