Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Kaposvári Vágta, ahol véget ért a 2016. évi Elővágta-szezon

2016. augusztus 28-án ötödik alkalommal mérték össze erejüket a Dél-Dunántúl leggyorsabb lovai és legügyesebb lovasai a Kaposvári Vágta keretében, hogy kiderüljön, kik képviselhetik településüket szeptember 16-18-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta futamaiban.

- Tizenhárman álltak starthoz négy futamban a Kaposvári Vágtán, ahol végül Kaposvár képviselője, Rostási Klaudia és lova Szikrázó Maya ért elsőként célba, a második helyen Ábrahámhegy lovasa, Hajdú Jánosné végzett Kitti nevű lovával, harmadikként pedig Kadarkút színeiben Illés Viktória ért célba Janicsár hátán. A futamok sportszerűen és balesetmentesen lezajlottak, ezzel véget ért a 2016. évi Elővágta-szezon – mondta Bendes Csaba, Nemzeti Vágta Elővágta és nevezési igazgató.

A közönség színvonalas bemutatót láthatott a Győri Rodeo Team előadásában és jól sikerült a Csíkszentkirályi Vadrózsák Néptánc bemutatója is. A határon túli hagyományőrzők is képviseltették magukat: a huszárság lovas hagyományait somogyi, felvidéki, tolnai, erdélyi és horvát huszárok elevenítették fel. Volt Kishuszár Vágta és a Kaposvári Vágtán eldőlt az is, hogy a Sportolók és Kocs csapata mellett idén első alkalommal, melyik település vehet részt a Nemzeti Vágta Kocsitoló versenyén. Ez a település Bőcs lett.

Fotógalériánk a 2016-os Kaposvári Vágtáról »

2016. augusztus 31.