Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nemzeti Vágta 2009-ben is!

A hétvégi Lovas Világkupán, a Papp László Budapest Sportarénában jelenti be Geszti Péter, hogy jövőre is elindul a Nemzeti Vágta.

Tavaly, az első Nemzeti Vágta lóverseny és egyedi országimázs fesztiválra 96 település nevezett, a 2009-es eseményre pedig a szervezők mostantól fogadják a települések nevezéseit.



Ez az újszerű esemény 2008-ban került először megrendezésre. A rendezvény középpontjában az a történelmi hangulatú lóverseny állt, amelyre 96 magyar település nevezett be. Az indulók heteken, hónapokon át készültek lovukkal, lovasukkal és azokkal a helyi jellegzetes tárgyakkal, étkekkel, hagyományokkal, amelyeket az Andrássy úton, a Vágta Korzón mutattak be ország-világnak. Vidékről több helyről, szervezetten, buszokkal érkeztek a szurkolók, és a határon túlról is több érdeklődő látogatott ki a versenyre.

A Nemzeti Vágtát 2008-ban a Hősök terén felépített pályán 20 ezren látták, de milliók követhették figyelemmel az eseményeket a televízió előtt ülve is.

A 2009-es Nemzeti Vágta középpontjában is a történelmi hangulatú lóverseny áll majd, de az indulók továbbra is bemutathatják az Andrássy úton, a Vágta Korzón településük büszkeségeit, a helyi jellegzetes tárgyakat, étkeket, hagyományokat.

 

 
 



Letölthető dokumentumok (.pdf állomány):
Vágta részvételi feltételek >>>
1. számú melléklet: Nevezési lap >>>
2. számú melléklet: Ló, Lovas adatai >>>
3. számú melléklet: Versenykiírás >>>
Nemzeti Vágta versenyszabályzat 2009 >>>
A nevezéssel kapcsolatban gyakran feltett kérdések >>>

Szeretettel várunk minden falvat és várost, hogy 2009-ben is együtt ünnepelhessünk!