News Photo

Több lelátón szurkolhatnak a Nemzeti Vágta nézői

  • 2016. szeptember 13.

A Ben Hur című film legendás lóversenyének atmoszférája elevenedik meg szeptember 17-18-án a budapesti Hősök terén, a 9. Nemzeti Vágta szervezői ugyanis korábban soha nem látott mennyiségű lelátóval építik körbe a teret, ezzel valódi aréna-hangulatot teremtve a nézők számára.

A Vágta hagyományát megőrizve, idén is testközelből, ingyen nézhetik a versenyeket azok, akik bemennek a tér közepére, a korábbi évektől eltérően azonban új helyről, a Kós Károly sétány felől közelíthetik meg a nézők ezt a területet.

„Biztonságtechnikai okokból az Andrássy út felől nem lehet idén bemenni a pályával körülzárt területre, de a korábbi két kapu helyett egy dupla szélességű új közönségbejáratot nyitunk a Kós Károly sétány irányából, amit a pályán zajló programok függvényében teszünk átjárhatóvá. A tér közepe mintegy hatvan centiméterrel magasabban van, mint a széle, ezért azok is tökéletesen követhetik a versenyt, akik bemennek a belső területre, ráadásul közelebb is lehetnek a lovakhoz, mint azok, akik a lelátókról nézik a Vágtát” – mondta Gőz László, a Nemzeti Vágta technikai igazgatója.

A versenypálya Andrássy út felőli oldalán egységes szivacsborítást kapnak a pályakordonok és új lelátókat építenek ezen a szakaszon, ettől lesz igazi aréna-hangulata a térnek.

„30 százalékkal, 1200 ülőhellyel megnöveljük a lelátók kapacitását, és tartjuk a rendezvény méreteihez képest jelképesnek számító szombati 3000, illetve vasárnapi 4000 forintos jegyárat. Ezért a pénzért szombaton több mint hétórás, vasárnap több mint kilenc órás programot láthatnak a nézők. A Nemzeti Vágta sajátossága, hogy a futamokat mindhárom szektorból jól lehet látni, a betétprogramok pedig vagy körbemennek a pályán, vagy a tér három oldalán, minden szektor előtt szimultán zajlanak, tehát gyakorlatilag mindegy, hogy valaki hova vált jegyet, garantáltan nem marad le semmiről. A lassítások, visszajátszások láthatóságáról pedig két hatalmas kivetítő gondoskodik ” – mondta Gőz László technikai igazgató, aki arról is beszámolt, hogy szeptember 17 én-este, a lovas programok után beszélgetés lesz a Hősök terén Kassai Lajossal és Kaszás Gézával A lovasíjász című filmről, majd nyolc órától ingyenes szabadtéri vetítésként bemutatják a nagy közönségsikert aratott alkotást.

2016. szeptember 13.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?