News Photo

Stohl András egy hétéves kancában bízik

  • 2016. szeptember 14.

Stohl András a legrutinosabb versenyzőként indul idén a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamában. A Vígszínház színeiben induló színész megérezte már a győzelem semmihez sem hasonlítható érzését, amit szívesen átélne ismét.

„2009-ben szerintem nem én voltam a legjobb lovas, mégis sikerült nyernem, mert gyorsabb volt a lovam mindenki másénál. Szerintem ez a lovak versenye és nem a lovas tudásról szól. Akinek jobb lova van és rajta is tud maradni, az fog nyerni. Idén Gyöngyi, egy hétéves kisbéri kanca lesz a lovam, Nagyon gyors, akár nyertes is lehet belőle, de sok múlik azon, hogy a verseny napján neki és a többi lónak hogy jön ki a lépés” – mondja Stohl András, aki az L.T.F.E. - Lovasterápia a Fogyatékkal Élőkért Egyesület megsegítése érdekében lovagol a szeptember 18-i futamon.

„Elképesztő látni, hogy mennyire kivirulnak a sérült gyerekek, amikor felteszik őket a ló hátára. Olyan, mint amikor a színházban megkapok egy maszkot és teljesen átszellemülök egy szerepre. Ők olyankor egy másik dimenzióba kerülnek és elfeledkeznek a saját bajukról, mert a lóra figyelnek hihetetlen energiákkal. Aki látta már ezt a munkát, nem lehet kérdéses, hogy minden pénzt meg kell adni, hogy zavartalan legyen a működésük” – mondja a színész, aki idén főleg fejben edzett a jótékonysági futamra, hiszen minden nap a Bűn és bűnhődést próbálja Michal Docekal rendezésében a Vígben.

„Idén nagyon sok dolgom van, nem is terveztem az indulást, de mivel lehetőséget kaptam, hogy a Vígszínház színeiben lovagoljak, elvállaltam. Talán tudom öregbíteni a színház hírnevét. Egész nyáron folyamatosan dolgoztam. Forgott a Válótársak, a Pappa Pia című film is, és mellette az Operában is próbáltam és játszottam. Elsősorban fejben készülök, de persze igyekszem minél többet nyeregbe is szállni. Remélem, hogy a sokéves Vágta-tapasztalatom is segít majd a versenyzésben”.

2016. szeptember 14.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?