News Photo

Kun Ferenc: „Végre az egész ország megismert!”

  • 2016. szeptember 23.

És az őszinte öröme felrobbantotta az internetet

Még soha nem indult a Nemzeti Vágtán a 21 éves Kun Ferenc, aki az utolsó 200 méteren érkezett meg az élre és aratott magabiztos győzelmetFüzérszámára a kilencedik Nemzeti Vágta döntőjében.

– Nagyon boldog vagyok, hiszen én és a lovam is most indultunk először a Nemzeti Vágtán. A lovat készítették nekem, így csak néhányszor ültem Colonia Victoria hátán, de jól összeszoktunk. Kicsit agyas ló, idegesebb típus, a startnál oldalazik, ágaskodik, de hozzászoktam már az ilyen lovakhoz, nem okozott problémát, jól tudtam kontrollálni és ez elég volt a győzelemhez – kezdte Kun Ferenc, aki a Nemzeti Vágta szombati és vasárnapi futamain is egy taktikát követett.

– Az volt a célom, hogy csak az utolsó körben törjek az élre, addig csak utazzak a tömeggel. Ez mind a három futamban sikerült. A döntőben utolsóként startolt a lovam, de a vezető lovak elfáradtak és az élre tudtunk törni. Amikor Németh János leesett a lováról, féltem, hogy lefújják a versenyt, de a ló futott tovább. Nem előzött meg a ló, mert előttem voltak, örülök, hogy nem fordult vissza – magyarázta a fiatal versenyző, aki elárulta: lovas közegben mindenki ismeri a Nemzeti Vágtát és mindenkinek egy vágya van, a Vágta-dombon állni.

– Nekem sikerült, végre megismert az ország! Nagy dicsőség nekem és a képviselt településnek, Füzérnek is. A tízedik jubileumi Nemzeti Vágtára így ráadásul címvédőként jövök vissza, remélem, hogy úgy is fogok távozni! Lovas család vagyunk, kicsi korom óta lovagolok, ebbe születtem, négyen vagyunk testvérek, az öcsém fogathajtásban versenyez. A Hősök terén szurkolt édesapám és a testvérem, édesanyám és a két húgom pedig otthonról. Boldog vagyok, hogy örömöt szerezhettem nekik is és nem csalódtak bennem!

A Nemzeti Vágta versenyszabályzata kimondja: ló és lovasa együtt versenyez, vagyis mindkettőjüknek együtt kell a célba érkezni, így válik hivatalossá a befutási eredmény.

A Baja színeiben induló kétszeres bajnok, címvédő, Németh János szerint a lehető legjobban döntött a Nemzeti Vágta vezetősége azzal, hogy nem intette le a versenyt, amikor ő nyereghiba miatt a földre került, lova pedig futott tovább a döntős mezőnnyel.

– Saját hibámnak tekintem ezt az esetet és sajnálom, mert azt éreztem, a lóban benne van a győzelem. Nagyon akartuk! Sajnos nem jött össze. Miután leestem, másodperceken belül ott voltak a segítők. A legjobb megoldás volt mindenki számára, hogy nem állították le a versenyt, hiszen, ha megpróbálják a lovakat lefogni nagyobb veszélyben lettem volna. Így viszont nyugodtan lement a verseny és én is biztonságban éreztem magam. Örülök, hogy így történt. Köszönöm a jókívánságokat, a Nemzeti Vágta és Baja város érdeklődését. Már jobban vagyok, kicsit még pihennem kell – mondta Németh János, aki My Boy Mennydörgéssel jövőre újra starthoz szeretne állni.

– Kezdünk elfáradni, a korunkból adódóan is, de láttam a tüzet és az akarást a lóban. Imádjuk a Nemzeti Vágtát, életünk részévé vált és örülünk, hogy részt vehetünk rajta. Szeretjük csinálni, élvezzük, jövőre újult erővel veszünk részt benne!

www.vagta.hu

Fotógalériánk a 2016-os Nemzeti Vágta döntő futamáról »

2016. szeptember 23.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?