Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ötödik alkalommal rajtolt a Vajdasági Vágta a Nemzeti Vágta előfutamaként

Május 20-án rendezték meg a Vajdasági Vágtát Zobnaticában, ahová a szép idő és a színes rendezvények miatt több ezren látogattak ki.

A nézők szórakoztatásáról a versenyfutamok szüneteiben lovas- és huszárparádé, lovasbemutató, csikóbemutató és fogathajtó-verseny gondoskodott.

A szervezők a Vajdasági Vágtát a közösségépítés, a lovassportok népszerűsítése és a vajdasági lóállomány felújítása céljából indították el öt évvel ezelőtt, ami mára egy közösségépítő rendezvénnyé nőtte ki magát, hiszen évről vére több tízezren látogatják meg a rendezvényt, nem csak a ló-és lovassport szerelmesei.

Az idei évben 19 település indított lovast a magyarság legnagyobb lovas ünnepének délvidéki futamain, ahol a dél-bácskai Temerint képviselő Nagy Arnold ért be elsőnek Fantázia nevű lovával.
Második lett az óbecsei Davidovity Deján Koprával, harmadikként pedig Kubik Patrik ért célba Topolya színeiben Szilaj hátán. A három lovas mellett a Zobnaticai vágtát megnyerő Rizvan Sakić képviseli majd a Vajdaságot a Budapesten megrendezésre kerülő 10. Nemzeti Vágtán szeptember 15-17 között.

Ugyancsak a Hősök terén versenyezhet a Kishuszár Vágtában Vajdaság bajnokaként Bácskossuthfalva színeiben lovagló Víg Barbara nyerte Penny nevű pónijával.


A Nemzeti Vágta következő előfutamának Döge ad helyet a Nyírségben, június 4-én.

Fotógalériánk a 2017-es Vajdasági Vágtáról »

2017. május 25.