Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

KÖZLEMÉNY

Nemzeti Vágta
Budapest, 2017. szeptember 22.

A szeptember 15-17. között megrendezett Nemzeti Vágta kapcsán sértő képi tartalmakat osztottak meg egy közösségi fórumon. A képen előnytelen helyzetből fotózott ló látható, mely a Nemzeti Vágta egyik műsorszámának résztvevője volt.

A képek és a programgazdát érintő támadások a Nemzeti Vágta szellemiségével nem egyeztethetők össze, így az alábbiakban kívánunk utoljára megszólalni a témát illetően.

A Nemzeti Vágta szervezői 2017. szeptember 10-én megtekintették az említett bemutatót. Az ott látott programot produkciós szempontból alkalmasnak találták az eseményen való bemutatásra.

Az ország minden lovas rendezvényére szigorú szabályok vonatkoznak. Ezek a szabályok a Nemzeti Vágta rendezvényén szereplő lovakra is érvényesek, amelyet a rendezvény 10 éve kivétel nélkül betart. A lovak szállíthatósága hatóságilag ellenőrzött formában történik, mely a Nemzeti Vágtára érkező lovaknál sincs máshogy. A lóútlevelek az állategészségügyi előírásoknak megfeleltek.

Nagyon elkeserít minket, hogy egy öncélú botránykeltés eszközéül a Nemzeti Vágtát használják, így a továbbiakban a Nemzeti Vágta elhatárolja magát a témát illetően.

                                                                                                Nemzeti Vágta Szervezői Bizottság

 

*A negatív bejelentés hatására, a megyei hatósági szerv előre nem bejelentett állategészségügyi ellenőrzést tartott a nevezett programgazda telephelyén, ahol mindent rendben találtak.

2017. szeptember 22.