Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Július első napján rendezik az I. Velencei Vágtát

Idén új helyszínként Velence is becsatlakozik a Nemzeti Vágta előfutamainak sorába. 2018. július 1-jén először állnak rajthoz a fejér megyei lovasok a Nemzeti Vágta velencei előfutamán, a Velencei Vágtán. A pályamunkálatok hamarosan befejeződnek, lassan minden készen áll, hogy Velence fogadja a versenyzőket és szurkolókat.

Az első Velencei Vágta az esélyegyenlőség jegyében zajlik majd. A rendezvény arca Weisz Fanni esélyegyenlőségi aktivista, modell, aki a budapesti Nemzeti Vágtán is Velencét népszerűsíti majd. A futamok között lesz olyan lovas kocsis verseny, ahol fogyatékkal élők is indulnak, a versenyt Fanni közvetíti jeltolmálcs segítségével. A szervezők a terepviszonyoktól függően igyekeznek a lehető legnagyobb mértékben akadálymentessé tenni a rendezvény helyszínét.

A Velencei Vágta sztárvendégei a Videoton 1985-ös UEFA-kupa döntős labdarúgói, akik közül néhányan szintén lóra pattannak, és megmérettetnek egy sztárfutamon. Az elővágta első három helyezettje, a rendező Velence lovasa és a Kishuszár Vágta bajnoka képviselhetik majd Fejér megyét a budapesti Nemzeti Vágtán.

A kísérőprogramok között van pónilovaglás, díjugratás, díjlovas és íjász bemutató és hagyományőrző kézműves kuckó.

2018. június 21.