News Photo

Betyárok hada rohamozta meg Sebestyén Balázsékat

  • 2009. május 15.

Összecsaptak a falvak a Danubius Rádió előttIgazi vidéki hangulat: nótázás, betyár élet, vigadalom, néptánc és muzsikaszó csendült fel a Danubius Rádió előtt, Budapest egyik legforgalmasabb részén. Aki a reggeli órákban a rádió közelében járt, tátott szájjal figyelte az eseményeket.

Két falu vonult fel Budapestre Sebestyén Balázsék hívó szavára, teljes csinnadrattában: népviseletben, lóháton, tűzoltó autóval, karikás ostorral, hogy bebizonyítsák, ők a legméltóbbak arra, hogy a Danubius Rádió benevezze őket a Nemzeti Vágtára.

A reggeli Pirítósban egész héten a hallgatók szavazataiért ment a versengés, ami alapján a Rádió egy falut benevez a május 30-31 és június 1-jei Nemzeti Vágtára. Komádi, Pázmánd és Bakonybél bizonyult a leglelkesebbnek, akik minden nap készültek valamiféle meglepetéssel.

Sebestyén Balázs és egy kis betyár a Danubius Pirítós stúdiójában
Sebestyén Balázs és egy kis betyár a Danubius Pirítós stúdiójában

A Danubius rádióban egész héten vidéki finomságokat lakmározhattak a műsorvezetők, ugyanis a falubeliek felváltva vonultak a rádió elé, hatalmas bőségtálakkal. A döntő napján szinte a teljes komádi és pázmándi lakosság felvonult. A helyiek annyi ajándékot: elemózsiás tálat, süteményeket, finom borokat hoztak ajándékba a Daunibius rádiónak, hogy még most sem férnek tőle.A falubeliek mindent megtettek azért, hogy bejuthassanak a Nemzeti Vágtára.

A házigazdák a falubeliekkel közösen
A házigazdák a falubeliekkel közösen

„Döbbenetes látvány volt, mikor megjelent egy ló a stúdió előtt, másnap lovaskocsi, harmadnap pedig már két falu apraja-nagyja tűzoltóautóval, népviseletben, komatálakkal vonult fel. Egészen meghatódtunk ettől az összefogástól, attól, ahogy megmozdult az ország és amilyen érzelmeket láthattunk megnyilvánulni, többen például elsírták magukat az eredményhirdetésnél.” – mesélte Sebestyén Balázs, aki egészen biztosan aktív résztvevője lesz a Nemzeti Vágtának, de hogy miként, azt egyelőre titokban tartja.

A Danubius rádió mindhárom települést benevezte a Nemzeti Vágtára
A Danubius rádió mindhárom települést benevezte a Nemzeti Vágtára

Az egyik menyecske a cél érdekében még a ruháit is ledobálta magáról és egy szál fehérneműben táncolt a Danubius előtti tűzoltó autón. Rákóczi Feri a rádió előtt élő közvetítést tartott az eseményekről, Sebestyén Balázs és Vadon János pedig a stúdióból figyelte az elképesztő versengést.

A hangulat akkor hágott a tetőfokára, amikor Rákóczi eredményt hirdetett: és hangosan kikiáltotta: mindhárom falut benevezi a rádió a Nemzeti Vágtára. Ezután igazi örömünnep következett, a falvak képviselői egymás nyakába borultak és egyszerre énekeltek.

A két falu a rádióműsor végére összebarátkozott
A két falu a rádióműsor végére összebarátkozott

„Sziasztok királyok! – köszöntötte Geszti Péter Sebestyén Balázst, Vadon Jánost és Rákóczi Ferencet, akik az egész országot megmozgatták két hét alatt.Ezek a srácok most bebizonyították, hogy Magyarországon igenis létezik összefogás és lokálpatriotizmus. Őrület, amit megtettek a települések, hogy indulhassanak a versenyen. Balázsék bebizonyították, hogy a Vágta szinte mindenkit érdekel, és hogy a falvak, városok igenis büszkék magukra, értékeikre. Nagyon jó volt ezt hallani, akárcsak azt a pozitív szemléletet és azt a kedvességet, amelyet kaptunk a műsorban a települések képviselőitől. Abban is megerősített a rádiósok akciója, hogy jövőre folytatnunk kell azt is, amit a Bácskai Vágtán elkezdtünk.

Balázs nagyon szereti a lovakat
Balázs nagyon szereti a lovakat



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?