News Photo

A brit királyi lovasság egyik tagja is versenybe száll a Nemzeti Vágtán

  • 2018. szeptember 11.

Közeleg az idei Nemzeti Vágta, ebben az évben szeptember 14-16 között kerül megrendezésre az ország legnagyobb lovas versenye. Az előző évekhez hasonlóan idén is lesz a Nemzeti Vágtának nemzetközi futama, ahol olyan nemzetek ülnek nyeregbe, amelyek kultúrájának meghatározó része a lovaglás. Idén az a megtiszteltetés érte a Nemzeti Vágta szervezőit, hogy az Egyesült Királyság képviseletében a brit királyi lovasság egy tagja, Mr. Owen Watkins is részt vesz versenyzőként a Nemzeti Vágtán.

Az évek során már-már hagyománnyá nőtte ki magát a Nemzeti Vágta programjai között a nemzetközi futam, melynek lényege, hogy olyan országok kiváló lovasai kelnek versenyre, amely nemzetek kultúrájában szintén fontos része van a lovaglásnak, lovas hagyománynak. A különböző nemzetek képviselői mind hazájuk hagyományos lovas népviseletében szállnak nyeregbe, így teremtve színes kulturális forgatagot a Hősök terén. Ebben az évben Magyarország versenyzője Gönczi Rebeka, akinek Ausztria, Csehország, az Egyesült Királyság, Kína, Mongólia, Románia, Suriname, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Törökország képviselőivel kell szembeszállnia. Külön érdekesség, hogy az idei évben a brit királyi lovasság egyik tagja, Mr. Owen Watkins fog rajthoz állni Budapesten.

A nemzetközi futam versenyzőinek hátasai Shagya-arab magyar fajtájú lovak, amelyeket a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. bocsát rendelkezésükre. Hogy pontosan ki melyik lóval indul majd a Nemzeti Vágtán, egy ünnepélyes sorsoláson derül ki. Szeptember 13-án Bábolnán a Nemzeti Vágta szervezői fogják kisorsolni a versenyzők lovait, akik a ceremóniát követően megismerkednek négylábú társaikkal.

2018. szeptember 11.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?