News Photo

Izgalmas futamok a Hevesi Vágtán

  • 2019. június 19.

2019. június 15-én a Kasper Lovastanyán álltak rajthoz a lovasok, hogy megmérkőzzenek a Hevesi Vágta futamain, és az első három helyezett kvalifikációt nyerjen a budapesti Nemzeti Vágtára. A Kishuszár Vágta győztese szintén továbbjutott az októberi döntőre.

Idén immár harmadik alkalommal rendezték meg a Hevesi Vágtát az alatkai lovasbázison. A Hevesi Vágta nyertesei között találkozhatunk ismerős nevekkel. Az első helyen Vaka István végzett, aki idén is Hatvant képviselte Déva Szamba nyergében, és aki tavaly a Hortobágyi Vágta győztesei között is ott volt. A második helyen a kartali Balatoni Nikolett ért célba, My Colt Mordály nevű lovával. A Hevesi Vágta bronzérmesét a tavalyi Sarkadi Vágtáról ismerheti a közönség, Tóth György idén is Szászsebes nevű hátasával versenyzett, ezúttal Szabadkígyós képviseletében.

Természetesen nem maradhatott el a Kishuszár Vágta sem, ahol Garai Roland lett a bajnok Újfehértó képviseletében, BZ Bolero nevű pónijával. A hétvégén újabb lovasokkal bővült tehát a Nemzeti Vágta indulóinak sora.

A Nemzeti Vágta előfutamain kívül színes programsorozattal készültek a szervezők. A nap fogathajtó versennyel indult, majd ezt követte a huszár bemutató, az igen népszerű szabadidomítás, puszta-ötös bemutató, hagyományőrző csikós bemutató és a Győri Ördöglovasok műsora. Emellett hagyományőrző programok, pónilovaglás, kézműves foglalkozások és egy lovas-zenész mesejáték is szórakoztatta a nagyérdeműt.

Fotógalériánk a 2019-es Hevesi Vágtáról »

2019. június 19.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?