News Photo

Hortobágyi Vágta a csikósok földjén

  • 2019. július 09.

Idén is a térség meghatározó eseménye, a Hortobágyi Lovasnapok keretében rendezik meg a Nemzeti Vágta helyi előfutamát. Július 13-án, a Hortobágyi Vágtán, igazi lovas környezetben dől el, mely település versenyzői jutnak be a budapesti döntőbe.

Több száz ló dobogástól lesz hangos a hétvégén a Mátai Ménes, hiszen három napon keresztül izgalmas programokkal várják a lovak és a lovassportok szerelmeseit a Hortobágyi Lovasnapokra. A program célkitűzése, hogy minél szélesebb réteggel megismertesse a Mátai Ménes fogatgyűjteményét, illetve háromszáz éves lótenyésztő munkásságát..

A rendezvényt pénteken az Arénában az Országos Csikósbajnokság nyitja, amelyet díjugrató verseny és méneshajtás követ. A Hortobágyi Vágta futamait szombaton tartják, az első három helyezett lovas képviselheti települését októberben a Hősök terén, a Nemzeti Vágtán. A Nagyszínpadon retro partival szórakoztatják a nagyérdeműt: fellép Caramel, Wolf Kati és Balázs Fecó is. A Gyermek Lovasfalubana kicsik játszva ismerkedhetnek meg a lovaskultúrával kézműves foglalkozások, bábszínház és amatőr lovas versenyek segítségével.

Jegyárak és további információ itt: www.hortobagyilovasnapok.hu

A 2018-as Hortobágyi Vágta képekben »

2019. július 9.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?