Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Hírlista

  • Egy nap a NEMZETI VÁGTA győztesével

    Az árvízsújtott Szendrőről érkezett gyerekeket és kísérő tanáraikat fogadta vendégül 1 napra a 2010-s NEMZETI VÁGTA győztese Gajdos Zsolt és a Kis Táltos Egyesület 2010. augusztus 14.-én Nyíregyháza-Sóstóhegyen az Alexander lovaspályán.

  • Batyus galopp 2010

    Ezúton szeretnénk meghívni Önt egy, a hétköznapi stressztől mentes, nagyszabású összejövetelre Heves megyébe, Ivádra, amelyet az „ereszd el a gyapjam” jegyében rendezünk meg.

  • Nemzeti Vágta 2010 Beszámoló

    Minden rekordot megdöntött az idei Nemzeti Vágta. Budapesten több mint 200 000 látogató volt kíváncsi a 2010-es Vágta rendezvényekre, megduplázva ezzel a tavalyi közönséget és ehhez jön még a 11 vidéki előfutam közel 80 000 látogatója. 78 vidéki és határontúli település állított standot az Andrássy úti Vágtakorzón, 42 polgármester, 2 megyei közgyűlési elnök, az új kormány 3 államtitkára, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, a Hadtörténeti Múzeum igazgatója, számos parlamenti képviselő és közéleti személyiség is személyes jelenlétével tisztelte meg a 2010-es Nemzeti Vágtát. 2011-re még több nevező településsel, előfutammal és az EU soros elnökség alkamából egy speciális nemzetközi versenyszámmal készülnek a szervezők.

  • Nemzeti Vágta 2010

    Vasárnap este befejeződött a magyar városok és falvak ünnepe, a Nemzeti Vágta. A budapesti Hősök terén Demecser település versenyzője, Gajdos Zsolt emelhette magasba a bajnoki cím dicsőségének szimbólumát, a Nemzeti Vágta díszkardját, és vihette haza nevezőjének a 20 millió forintos fődíjjal együtt. A második helyet Érsekhalma, a harmadik helyet pedig Bordány szerezte meg. Az ötnapos országimázs-fesztivál minden eddigi nézői rekordott megdöntött.

  • A Nemzeti Vágta 2010

    győztese: D E M E C S E R !

  • Versenyszellem

    A versenyzőket felvezető huszároknak nincs egyszerű dolga. A hatalmas éljenzés és taps, ami a települések képviselőit kíséri, saját lovaikra is nagy hatással van. A tiszteletkör vágtájánál sokszor vita alakul ki ló és lovasa között, mert a lelkes huszár paripák szívesen összemérnék erejüket versenyző társaikkal.

  • Egységben az erő

    Hihetetlen összefogást tapasztalhatunk Mezőgyán versenybe szállását illetően. Olyan mint egy igazi népmese…

  • Legkisebbektől a legnagyobbakig

    A Nemzeti Vágta utolsó, döntő napjára is rengetegen érkeztek kicsiktől a nagyokig minden korosztály képviselője jelen volt. A téren és a lelátón összegyűlt hatalmas tömeg izgatottan versengett a frekventált helyekért. A vágta futamokon felül számtalan színes lovas program szórakoztatta az élményekre szomjazó nagyérdeműt.