Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

,,Dicsőséget hoztam a Vajdaságra!”

2018-ban a vajdasági Nagy Arnold vágtázott a győzelembe a Nemzeti Vágta budapesti döntőjén. Megkérdeztük, hogyan készül az idei megmérettetésre, illetve mit javasol a többi versenyzőnek.

A tavalyi évben a temerini Nagy Arnold győzedelmeskedett a Nemzeti Vágtán Fantázia nevű lován, így a 2019-es lovas fesztiválon címvédőként ismét indulhat. A vajdasági fiatalember elmondása szerint a 2018-as győzelmével dicsőséget vitt a Vajdaságba, ennek ellenére nem szállt a fejébe a siker. Fantáziával kivételes barátságot ápol, motivációját az ismételt győzelem lehetőségéből és a lovával szembeni bizalomból nyeri.

Arnold és Fantázia felkészülése megváltozott a tavalyi gyakorlathoz képest, hiszen idén nem vettek részt elővágtán, de határozottságból és alázatból most sincsen hiány. ,,Idén természetesen a címvédés a cél, szeretnénk újra történelmet írni. Talán az idei Nemzeti Vágta még nagyobb kihívásnak bizonyul, mint a tavalyi verseny.” – mondta a vajdasági versenyző.

Nagy Arnold szerint elengedhetetlen, hogy az elővágtán indulók mindenekelőtt megtanulják a biztonságos lovaglást, illetve olyan lóval induljanak, akiben maradéktalanul megbíznak és tudják kezelni. A mindennapi edzéseket is fontosnak tartja, hiszen egy lovasnak legalább olyan kiváló állapotban szükséges lennie, mint a lovaknak. ,,Ajánlott odafigyelni a versenyszabályzat betartására és a higgadt magatartásra, így elkerülhetők a balesetveszélyes helyzetek.” – hangsúlyozta Nagy Arnold.

2019. szeptember 11.