News Photo

Balatoni LEADER találkozó

  • 2009. július 01.

Siófokon tartott előadást Geszti Péter június 24-én és 25-én a LEADER Közhasznú Egyesület konferenciáján.

Elődadásiban tájékoztatta a LEADER csoportok tagjait és vezetőt a regionális, helyi vágták megrendezésének lehetőségeiről. Miszerint a Nemzeti Vágta szervezőinek célja, hogy a 2010-es Nemzeti Vágta megrendezése előtt az ország több pontján sor kerüljön a Bácskai Vágta mintájára előselejtező futamokra. Ezek a rendezvények mind a budapesti Nemzeti Vágta előeseményei.

A Bácskai Vágta volt az első ilyen jellegű kezdeményezés április 26-án, amely óriási sikert aratott Baján. Közel 5000 látogató volt kíváncsi a lovas versenyre és a kistérséget alkotó települések sátraira. A győztes lovast a rendezők benevezték az idei Nemzeti Vágtára, aki a kistérséget képviselte.

Egy-egy ilyen helyi előfutamra úgy kell tekinteni, mint a Nemzeti Vágta kicsinyített mására, ami a régióra, az adott kistérségre vagy a településre épül. Hiszen a szervezés is helyben zajlik. A Nemzeti Vágta vizuális, marketing és kommunikációs eszközeivel támogatja ezen előeseményeket. Ez óriási reklám minden településnek, ahol a helyi szervezők egységesen tudják megismertetni céljaikat és elért eredményeiket a térségben. Így a legkisebb település is reflektorfénybe kerül, ismertebbé válik megyei, országos szinten egyaránt.

A verseny megszervezéséhez a LEADER csoportok nyújtotta feltételek tökéletesek csak a szervezők szándékán áll, hogy belefogjanak egy ilyen helyi előfutam megszervezésébe.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?