Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Tavasszal elindul a Nemzeti Vágta!

- A 2010-es városok és falvak ünnepét Széchenyi István emlékére rendezik -

Már tavasszal elkezdődik a Nemzeti Vágta a helyi szintű előfutamokkal, amelyre eddig már öt település benevezett. Sarkad, Baja, Gyenesdiás, Győr és Kocsér helyben méretteti meg lovasait, a versenyek győztesei pedig elindulhatnak a Hősök téri rendezvényen, a június 5-6 közötti Nemzeti Vágtán
Jövőre június 5-6-án ismét elindul a Nemzeti Vágta a Hősök terén. Magyarország elsőszámú lovas eseményén 100 település versenyzője és lovai küzdenek meg, ezúttal is a Milleneumi emlékmű körül felépített pályán. A látványos versenyek mellett történelmi lovasbemutatók, tüzes lovas show, gyerekprogramok, gasztronómiai fesztivál várja a látogatókat

A Nemzeti Vágta idei programsorozata új lovas pályával gazdagodik: 2010-ben az 56-osok terén is épül egy 1500 néző befogadására alkalmas lovas pálya Széchenyi néven, amelyen bemelegítések, önálló versenyek, rendezvények kapnak helyet. Itt már szerdán, azaz június 2-án elkezdődnek az események, amelyek egészen vasárnapig, június 6-áig tartanak.

Németh Sándor, a tavalyi Vágta győztes jövőre újra rajthoz áll, ahogy a sztárfutam nyertese, Stohl András is.

„Gyakran járok lovagolni, de áprilistól ráerősítek. Úgy érzem, illik ott lennem, már csak azért is, hogy megadjam a lehetőséget a többi indulónak a győzelemre, hogy hasonló öröm érje őket, mint engem. Aztán ki tudja, lehet, megvédem a címet” - mondta a műsorvezető.

A Vágta pálya díszburkolatán lévő állóhelyek, a Vágta pálya közepe ezúttal is, mint ahogy eddig, díjmentesen látogatható! A pályát és a Hősök terét körbevevő lelátókra pedig már most elkezdődött a jegyértékesítés. A Széchenyi Pálya (SZéP) eseményeit a program jellegétől függően jeggyel vagy térítésmentesen lehet igénybe venni.

Nemzeti Vágta már tavasszal elkezdődik! Ebben az évben öt település jelezte, hogy helyi szinten Vágta előfutamot rendez. Sarkad, Baja, Gyenesdiás, Győr és Kocsér egyaránt vállalták, hogy helyben előselejtező futamot szerveznek, amelynek győztes lovasa képviseli majd a települést a Hősök téri rendezvényen.  

„Természetesen, minden rendezvényen ott leszünk. A Vágtán résztvevő versenyzők, győztesek, hírességek örömmel vállalják, hogy képviselik a városok és falvak ünnepét.” – tette hozzá Dr. Tamás István a Nemzeti Vágta elnöke.