Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Elegáns ruha és kalap az ajánlott viselet a Nemzeti Vágta döntőjén!

Hazánk leghíresebb divattervezői: Léber Barbara, Abodi Dóra, Mojzes Dóra és Schilling Kolos kalapokat terveztek az ország legnagyobb és legrangosabb lovas eseményére, a Nemzeti Vágtára. A városok és falvak ünnepének döntőjén a dress code elegáns viselet és kalap lesz. Debreczeni Zita, Zimány Linda, Végvári Eszter, Freire Szilvi és Polgár Krisztina a Vágta ünnepélyes sorsolásán mutatták be először a divattervezők műveit

A Nemzeti Vágta feléleszti a lovas sportokhoz kapcsolódó kalapviselési hagyományt. A június 2-6 közötti verseny döntő napján, vasárnap dress code is lesz. Az ajánlott viselet pedig elegáns ruha kalappal. A verseny szervezői szeretnék, ha a vendégek a lovassport iránti tiszteletből a megjelenésükkel is megadnák a módját ennek a különleges eseménynek. Ez alkalomból hazánk leghíresebb divattervezői is kalapot terveztek, amelyet Debreczeni Zita, Zimány Linda, Végvári Eszter, Freire Szilvi és Polgár Krisztina mutattak be a Nemzeti Vágta ünnepélyes sorsolásán, a Hadtörténeti Múzeumban.

 


Végvári Eszter, Zimány Linda, Debreczeni Zita, Freire Szilvia és Polgár Krisztina

 

A ceremónián kiderült, hogy az elődöntő futamok során mely települések versenyeznek együtt. A jótékonysági sztárfutam indulói is sorsoltak, így Pintér Tibor, Mészáros Árpád Zsolt, Hajas László, Hujber Ferenc és Terecskei Rita, aki a futam egyetlen női indulójaként kétszer húzott a települések címereit tartalmazó fa ládikából.

 


Hajas László, Terecskei Rita, Mészáros Árpád Zsolt, Hujber Ferenc és Pintér Tibor

 

Idén 72 település nevezett a városok és falvak ünnepére, akik először szombaton, 12 előfutamban mérettetnek meg. Az első két helyezett a vasárnapi középdöntőben versenyez egymással, majd az öt elsőként célba ért lovas áll a rajthoz a döntőben, a Nemzeti Vágta díszkardjáért, és a 20 milliós fődíjért.

A jótékonysági sztárfutam indulói az ünnepélyes sorsolás végén ajándékot kaptak. Terecskei Rita kobakkal, Pintér Tibor egy gyönyörű western nyereggel, a többiek pedig csizmával, és különböző értékes kiegészítőkkel térhettek haza a Budai Várból.

 

 
Debreczeni Zita és Zimány Linda