Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Hatalmas érdeklődés a Nyírségi Vágtán!

A Nyírségi Vágta izgalmas versengését, színes forgatagát minden évben hatalmas érdeklődés kíséri. Nem volt ez másként idén sem, mikor a verseny a pünkösdi ünnep egyik legizgalmasabb családi eseménye volt.
A futamok szüneteiben fogathajtás, csikós bemutató, csikós vágta, sztárhajtó verseny szórakoztatta a közönséget. A Barátok közt népszerű szereplői Kiss Ramóna és Várkonyi András a sztárhajtó versenyben igencsak kitett magáért, megmutatva, hogy nem csak a televízió képernyőjén laza vagányok, de a bakon is „megülik a helyüket”.

Az esemény egyik nagy pillanata volt a pünkösdi király és királylány választás, melynek győztesei, a közönség akaratából, utolérhetetlen népszerűségük miatt éppen Várkonyi András és Kiss Ramóna lettek.

A verseny Nyíregyháza győzelmét hozta, így 2008, és 2010 után ismét ott van versenyzőjük a budapesti döntőben. A győztes lovas, pedig nem más, mint a Nyírségi Vágta 2008-as győztes Suták Vanda húga, Suták Csenge. Az első két helyezett hatalmas küzdelemben döntött az elsőségről. Fej-fej mellett vágtattak másfél körön keresztül és igazából csak a célbaérés pillanatában dőlt el a viadal.
 
  
 
A dobogósok és egyben a budapesti döntő résztvevői: első helyezett Suták Csenge Nyíregyháza  színeiben, a második lett Bihari Alexandra Csaroda képviseletében és a harmadik Molnár Attila Tiszabercel lovasa.