Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Trokán Nóra újra nyeregbe ül!

- A Nemzeti Vágta miatt pattan lóra a színésznő -

Járni is alig tudott, de a lovak között már rutinosan mozgott Trokán Nóra. Az egzotikus szépségű színésznő három évesen ült először nyeregbe, és onnantól kezdve folyamatosan jelen volt az életében a lovaglás. Főiskolás évei alatt azonban kis szünetet tartott, így a Nemzeti Vágta kedvéért, most hosszabb kihagyás után ragad ismét gyeplőt.

Trokán Nórával édesanyja, Papadimitriu Athina szerettette meg a lovakat. Nóra ugyanis gyermekkorától kezdve minden nyarat egy vidéki tanyán töltött, ahonnan természetesen nem hiányozhattak kedvenc állatai sem. 

 


„Anyával minden nyarat Tahitótfalun töltöttünk a tanyán, ahol körülbelül 50 ló volt. Ezeket az állatokat nem karámban, hanem a legelőn tartották, majd a nap végén beterelték őket. Az is előfordult, hogy mi is rájuk ültünk mindenféle lószerszám nélkül, csak a sörényükbe kapaszkodtunk, úgy száguldottunk a ménessel a tanya felé.”


 


Kisebb kihagyás után a Nemzeti Vágta közönség kedvenc programja, a Jótékonysági sztárfutam miatt, Nóra ismét nyeregbe pattan. A versenyen idén is hírességek mérik össze tudásukat, nyereményeiket pedig az általuk kiválasztott alapítványnak ajánlják fel.


„A főiskola miatt egy időre kimaradt az életemből a lovaglást, de most ez a jeles esemény jó alkalom arra, hogy újra ott folytassam, ahol néhány éve abbahagytam. Amikor csak tehetem, kijárok gyakorolni. A verseny nem lesz veszélytelen, észnél kell lenni! Szeretném magam jól érezni, és sérülés nélkül beérkezni a célba. Számomra nem a győzelem, hanem inkább a részvétel a fontos.” - tette hozzá mosolyogva Nóra.