Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Hazai siker a Bácskai Vágtán – augusztus 20.

Az augusztus 20-i, bajai ünnepi programokat színesítette a Bácskai Vágta. A Petőfi-szigeten idén is szépszámú közönség szurkolt a lovasoknak, ráadásul a szeptemberi Nemzeti Vágtára kvalifikáló verseny helyi sikert hozott.

Négy éve Baján volt az első Nemzeti Vágta előfutam, s a Nemzeti Vágta tavalyi győztese, Molnár Gyöngyi is a Bajai kistérség színeiben aratta sikerét. Volt, aki megemlítette, a megváltozott szabályok miatt, miszerint idén a telivérek nem indulhatnak, kicsit átrendeződtek az erőviszonyok, a lovasok kevésbé tudják, mire számíthatnak versenytársaiktól, s azok lovaitól.
 
  

A Bácskai Vágtára tíz településről – nem csak a régióból - érkezett nevezés: Badacsonytördemic, Baja, Bakonynána, Dávod, Dunafalva, Érsekhalma, Ludas, Magyarhertelend, Szeremle, valamint Vaskút, ám az ellenőrzéseket követően csak heten állhattak rajtvonalhoz.  
A döntőben végül a Baját képviselő rutinos „Vágta” lovas, Németh János futott be első helyen My Boy Mennydörgés nyergében, míg másodikként a dávodi Kontár Gergő Mabrouk Mekka nevű lova hátán ért célba. Így, a címvédő mellett ők ketten lehetnek ott a Nemzeti Vágtán, a Hősök terén.

A programokat kettes fogatok akadályhajtása, pónivágta, valamint kézműves játszóház is színesítette.
 
 
 
2012.08.20.