Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

II. Palóc Vágta mindenre elszánt

lovasokkal – Június 16.

Különleges helyszín és hangulat várja a Kozárdi tó partjára kilátogatókat vasárnap: a Nemzeti Vágtán indulói közé delegáló futamok izgalma mellett a palóc hagyományokkal, ételekkel is megismerkedhet a közönség.

Mindenre elszánt lovasok érkeznek ország különböző szegletéből. Ott lesz a 2011-es Nemzeti Vágta bajnoka is Molnár Gyöngyi, aki Kozárd színeiben indul. Nem titkolt szándéka, hogy a Palóc Vágta leggyorsabbja legyen és így vívja ki Kozárd indulását a Nemzeti Vágtára, mely idén szeptember 20-22-én kerül megrendezésre. Izgalmas versenyre számíthatnak a kilátogatók, mert a leggyorsabb címre pályázik még a többi nagyszerű lovas is, akik szerte az országból érkeznek megmérettetni magukat a kozárdi Almavölgyi pályára. A versengő lovasok között lesz Szita Gabriella, a Nógrád megyei Lovas Szövetség elnöke, Nógrádgárdonyból, de jönnek lovasok a Palóc Vágtára Veszprém, Somogy, Tolna, Szabolcs-Szatmár, Pest megyéből is.

 

 

A Palóc Vágta versenyei között lovasbemutatók is lesznek: Bulyovszky Anna díjlovagló bemutatót, Hamza Viktória lovas szabadidomítást, Urbányi Zoltán trükkös lovas-akrobatikát mutat be új lovával. De a kezdő és amatőr lovasokra is gondolnak a szervezők, akiket ügyességi „lovasbulival” várják.

A vásári forgatagba hetedhét országból érkeznek kézművesek és gazdák portékáikkal, s ott lesz a híres Rozmaring Díjas kozárdi étterem is palóc ételeivel, mint pl. a nagyhírű szürkemarha pörkölt sztrapacskával. Az édesszájúak pedig megkóstolhatják a környékbeliek cseresznyés pitéjét és kürtős kalácsát. És a jó étekhez kell a jó talpalávaló is, a zagyvaszántói és erdőkürti hagyományőrző népdalkörök, illetve a szerencsi Ciráda Együttes szórakoztatja a várhatóan több ezer látogatót.

 

 

Program:

10:30 A Palóc Vágta és a Palóc Piac ünnepélyes megnyitója

11:30 Selejtező futamok: lovasok az egész országból!

12:30 „Hagyományőrző hangok” Fellépnek:

         A zagyvaszántói Aranykalász Népdalkör

         A szerencsi Ciráda Zenekar

14:00 Bulyovszky Anna Díjlovagló műsora

14.30 Ügyességi Lovasbuli!

15:00 Hamza Viktória szabadidomítási lovasbemutatója

15.30 „Egylovas” trükkbemutató (Urbányi Zoltán)

16:30  Palóc Vágta Döntő

17:30 Eredményhirdetés. A Díjakat átadja: Kedves Ferenc, Becsó Zsolt, Dr. Hajasné Banos Márta.

 

További információ és a részletes program a www.palocvagta.hu weboldalon található.

 

2013. június 13.