Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Elővágta eperrel tálalva

II. Tahitótfalui Vágta július 6.

 

A Duna vonalán lévő településeket nem kímélte a júniusi árvíz, így Tahitótfalu is megküzdött a víz erejével, mely elmosta a Tahitótfalui Vágta és az Eperfesztivál helyszíneit is. Ám alig egy hónapra rá, a gondos kezek megfeszített munkájának gyümölcseként, július 6-án megrendezésre kerül mind a két rendezvény. Ízletes körítést kap idén is a Tahitótfalui Vágta, az előfutamot idén is az Eperfesztivál keretei között rendezik meg július 6-án, szombaton a Bodor majorban.

Tahitótfaluban lesz minden, ami szem-szájnak ingere: a július 5-7. között zajló, háromnapos 15. Eperfesztiválon a gyümölcsből készült ételek-italok, valamint a sokszínű zenei produkciók mellett, a rendezvénysorozat legizgalmasabb versenyén, a Tahitótfalui Vágtán induló települések lovasainak szurkolhat a fesztiválozó közönség. A tét nem kicsi: a két leggyorsabb lovas településének kivívja a jogot a Hősök terén, szeptember 20-22. között megrendezésre kerülő Nemzeti Vágtán való indulásra.

 Az előfutamok szombaton 11 órától rajtolnak el, a döntőt 15.30 órakor rendezik. A két izgalmas programszám közötti időben lesz polgármesterek és közéleti személyiségek fogathajtó versenye, lovagi torna, csikós-, western-, és Koch ötös bemutató.

A Tahitótfalui Vágta győztese díszvendég lesz a délutáni Eperszüreti felvonuláson. A gyerekeket egész nap játszóház várja, míg szüleik egy operettgálát követően este SZTÁRVARÁZS 2013 Árvíz – Jótékonysági gálaműsorát láthatják DJ Dominique és vendégei szereplésével a szombati napon.

 

Program:
09:00 Lovasok, fogatok érkezése 
        A visegrádi Szent György lovagrend bemutatója *  Szalontai Zoltán sheriff – western bemutatója
10.00 Megnyitó
11:00 Tahitótfalui Vágta előfutamok 
Polgármesterek és közéleti személyiségek amatőr fogathajtó versenye * Bodor Major orosz bemutató * A Bodor Major csikós bemutatója * A „Koch ötös” bemutatkozása
15:30 Tahitótfalui Vágta döntő
16:30 Fogatok felvonulás a 15. Eperfesztivál nagyszínpadához. Helyszín: Váci Rév – Isten TáboraEredményhirdetés, díjátadás

Tahi Parkolóból a rendezvény teljes ideje alatt INGYENES BUSZJÁRAT szállítja folyamatosan a vendégeket a helyszínre.
Az Eperfesztivál részletes programja elérhető a www.eperfesztival.eu és a www.tahitotfalu.hu internetes oldalakon.

2013. július 3.