Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Folynak az előkészületek Zobnaticán,

július 27- én Vajdasági Vágta! |

Nagy a nyüzsgés Zobnaticán a lóversenypálya körül. A július 27-ei Vajdasági Vágtára készülnek. Futtatják a lovakat és rendezik a területet.

Nyeregbe! Indulhat az edzés. Korán reggel futtatják a versenylovakat. A Vajdasági Vágtára már február óta készülnek Zobnaticán. Napi 2000 métert galoppoznak a paripákkal.

Viharzanak a patások. A felkészülés az utolsó két hetébe érkezett. Növelik a megterhelést. Itt, most eldől versenyezhet-e a majd ló – mondta Davidović Dejan, topolyai lovas.
„Egyszer fut naponta. Reggel kijövök, lefuttatom. Utána letisztítom. Este mielőtt eszik kijövünk sétálni. Vacsorázik, pihen, majd reggel ugyanígy.”

 

Folyik a felkészülés, hogy zavartalanul megrendezhessék a Vajdasági Vágtát. Nyírják a füvet, rendezik a pályát, serénykednek az alkalmazottak. Fiákerrel érkezett Milan Pražić, a méntelep vezetője. Kettes fogattal jártuk körbe a pályát és néztük meg az előkészületi munkálatokat.
„A pályák előkészítésén dolgozunk, a fogathajtó- és a galopp-pályát is rendezzük. A július 27-ei versenyre készülünk. Minden erőnket erre összpontosítjuk most, hogy a pálya megfeleljen az eseménynek.”

Zobnatica a lovasturizmus egyik bácskai központja, amely több mint 200 éves múltra tekint vissza. Jelenleg 85 lóval foglalkoznak a lovardában.

Forrás: pannonrtv.com

 

2013. július 23.