Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

A zobnaticai ménesből három ló versenyzik

a Nemzeti Vágta vajdasági előfutamán Zobnaticán gőzerővel készülnek a Nemzeti Vágta vajdasági előfutamára. A nagy hagyományú ménesből három ló is megméretteti magát a versenyen. A lovasok bíznak a sikerben.

 

Elég izgága természetű. Angol félvér. Az anyja lipicai, az apja angol- mutatja lovát Davidović Dejan lovas.

A zobnaticai ménes Cvetkó nevű paripáját csikó kora óta lovagolja Davidović Dejan. Az összeszokottság nagy előny lehet június 27-én, a Nemzeti Vágta vajdasági előfutamán.

Vajdaság szerte készülnek lovasok és a lovak a nagy megmérettetésre. A verseny előtt egy héttel szigorú napi beosztásban edzenek-mondta Víg Dániel lovas.
Hétfőn megyünk velük gyors munkát, galoppot. Az kicsit felébreszti őket. Kedden pihennek. Akkor csak sétálunk, meg meg vannak fürdetve. Szerdán és csütörtökön egyszerűbb munkákat végzünk. Pénteken 500 métereket megyünk velük, de csak visszafogottan. Hétvégén pihennek.

 

A zobnaticai lovasok több települést is képviselnek a Nemzeti Vágta vajdasági előfutamán. Gyermekkoruk óta lovagolnak- nyilatkozta Mester Viktor lovas.
„Már 10 éve foglalkozom lovaglással. A lovakat már kiskorom óta szeretem. A nagymamámnak mindig voltak lovai. Állatorvosi egyetemre iratkoztam, és azzal is szeretnék foglalkozni. Ott kötelező az állatok szeretete. Én a lovakat szeretem.”

Zobnaticán már készítik elő a pályát a jövő szombati versenyre. Az évek óta elhanyagolt pályára most visszatérnek a lovak. Zobnaticán 2007 óta nem rendeztek lóversenyt. A Nemzeti Vágta vajdasági előfutama remélhetőleg újjáéleszti a település lovas hagyományait.

Forrás: pannonrtv.com

2013. július 25.