Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Egyre közelebb a Vajdasági Vágta napja

Testvérek, unokatestvérek is pályára lépnek a Vajdasági Vágtán. Sőt, apa és lánya is együtt, illetve egymás ellen fog lovagolni szombaton, a Nemzeti Vágta délvidéki előfutamán. Azt, hogy az előfutamok során is összekerülnek-e, még nemtudni, a sorsolást ugyanis csak nem sokkal a vágta előtt tartják. A Gulyás, a Cékus és a Kósa család tagjai minden esetre azt mondják, nem lesz családi perpatvar a dologból, örülnek a másik sikerének is.

 

Dolli egy ügető félvér kanca. 2003-as születésű. Négy éve van nálunk” – lovát, Dollit mutatta be Kósa Maja. A bácskossuthfalvi lány települése színeiben indul a Vajdasági Vágtán. A felkészülés utolsó hetét a pihenésre fordítják, Dolli ugyanis egy lovastáborban szórakoztatta a gyerekeket, így kifáradt. „Eléggé kifáradt, úgyhogy most nincs vágta állapotban, de ezt az egy hetet arra szánjuk, hogy kipihenje magát, és hogy fölkészüljünk.

 

Maja bátyja, Sándor is lovagol. Ő Topolyát képviseli majd a Vajdasági Vágtán. Lova, Donna 14 éves pej kanca. 3 és fél hónapos kora óta van Sándornál. „A lótartás nálam gyerekkori álom volt, ami meg is valósult. Mindennapi programom a velük való foglalkozás.”

Nem csak a Kósa család képviselteti magát több taggal a Vajdasági Vágtán. Gulyás Viktor és unokatestvére, Gulyás Szabolcs is indul. „Őt Lidinek hívják, sárga sodrott kanca” – mondja Szabolcs, aki Oromhegyes színeiben indul a vágtán. 10 éve lovagol, Lidivel azonban csak egy hónapja foglalkozik, ennek ellenére bízik a jó eredményben. „Nem tudom, a többi ló milyen, én azért remélem, jó helyezést érek el.”

Szabolcs unokatestvére, Viktor, Adorjánnak hajt majd a szombati vágtán. Csinibaba nevű lova 7 éves. Ők is csak egy hónapja lovagolnak együtt, de sokat edzenek a jó eredmény érdekében. „Bízunk benne, hogy sikeres 1-2 hely lesz a miénk.”

A Vajdasági Vágtán Cékus Árpád és lánya, Cékus Lenke is megmérkőzik egymással, egyikük Bácsfeketehegy, másikuk Kishegyes színeiben lép majd pályára. Azt, hogy a családtagok már az előfutamok során is összekerülnek-e még nem tudni, a sorsolást ugyanis csak nem sokkal a vágta előtt tartják.

Forrás: pannonrtv.com

2013. július 26.