Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

II. Szentlőrinci Vágta a Gazdanapokon - Augusztus 11.

Augusztus 11-én újra a Dél-Dunántúl legjobb lovasain a sor, hogy megmérkőzzenek egymással a Szentlőrinci Gazdanapok mezőgazdasági szakkiállítás és vásár keretein belül megrendezésre kerülő Szentlőrinci Vágtán. A versenyt a Baranya Megyei Vállalkozói Központ Vásárcentrumában, a lovaspályán tartják.

A Szentlőrinci Gazdanapokat 20. alkalommal rendezik meg, a nemzetközi esemény mára az ország egyik legnagyobb szakvásárává nőtte ki magát, ahol több száz kiállító mutatkozik be. 

A Pécstől alig 20 kilométerre található vásárterületen a selejtező futamok délelőtt tizenegy órakor kezdődnek, jelentkezni még a helyszínen is lehet reggel kilenc óráig. A versenyzőket a szigetvári Zrínyi Vitézek hagyományőrző csapata vezeti fel a megnyitóra. Az ünnepélyes megnyitóban közreműködik a Siklósi Hagyományőrző Egyesület lovas csapata, akik trükk-lovas bemutatóval fokozzák a hangulatot. Ezt követően kerül sor a Szentlőrinci Vágta előfutamaira. A versenyszámok szünetében visszatérnek a trükk lovasok és egy igazán egyedi futamot is rendeznek, ahol ló és teve versenyez majd egymással. A szomszédos pályán lesz még traktorosok ügyességi versenye, valamint lovas íjász és huszárbemutató is. És aki még nem szédül a fergeteges versenyektől, bemutatóktól, a vásári forgatagtól az részt vehet az OMÉK roadshow programjait.
A Nemzeti Vágtára delegáló finálét 16.00 órától szurkolhatja végig a publikum. A drukkolásra nagy szüksége is van a résztvevőknek, hiszen a döntő futamban dől el, hogy melyik lesz az a két leggyorsabb lovas, aki ügyességével belovagolja települését a Nemzeti Vágta szeptemberi versenyére. 

Várnak mindenkit a szervezők augusztus 11-én vasárnap a Szentlőrinci Vágtára!
A gazdanapok programjai már pénteken, augusztus 9-én elkezdődnek, a szakma képviselőit agrárfórum és nemzetközi üzletember találkozó várja. A rendezvény szombaton sem hagyja színes programok nélkül a több tízezres közönséget.

 

 

2013. augusztus 8.