Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Szentai előfutam 2013. 08. 17.

Szenta a Nemzeti Vágta újonca. Először rendez elővágtát, ezért biztosak lehetünk benne, hogy rendkívül izgalmas, fordulatos esemény kerekedik, hiszen a szervezők, a versenyzők, a szereplők mind-mind bizonyítani akarnak. Bizonyítani akarják, hogy bár először szerveznek Vágta előfutamot, de felkészültek, elkötelezettek és hagyományt akarnak teremteni.

Szenta aprócska település a festői belső-Somogyban. Csodálatos erdőkkel, tavakkal körülvett vidéken fekszik.  És bár lakóinak száma mindössze 383 fő, mégis úgy vélik, megmérkőznek az ország bármely várossal, vagy a fővárossal is a bajnoki címért.
 
Önbizalmuk nem alaptalan, hiszen a település környezetében jelentős lovas élet zajlik. Az 5 patkós minősítéssel rendelkező Török Lovastanya magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt a táj, a vidék, a lovaglás szerelmeseinek. Istálló, lovardák, nyitott lovas pályák, díj ugrató pálya, játszótér, tornaterem, szálláshelyek, éterem várja az érdeklődőket.
 
Szenta lovasa tehát ugyanolyan esélyes lehet a győzelemre, mint bárki más. És biztosak lehetünk benne, hogy a verseny is méltó lesz a Nemzeti Vágta hagyományaihoz és szellemiségéhez. Üdvözöljük Szentát a Nemzeti Vágta településeinek nagy családjában!
 
A Szentai Vágtára 2013. augusztus 17-én kerül sor Szenta településen.
 
Program:
11:00   Ünnepélyes megnyitó
          Szentai Vágta előfutamok
13:00   Díjugrató versenyek * néptáncbemutató * Magyar Dámalovas Egyesület bemutatója * Lovagi torna bemutató * Kutya-show * Lovaskaszkadőr bemutató
17:00   Szentai Vágta döntő
20:00-től ameddig bírják, „Szentai Vágta Lovasbál”
22:00   Tűzijáték
 
A versenyprogramok, bemutatók mellett színes gyermekprogramok is várják a kicsiket!
Az esemény sztárvendég: Pintér Tibor – színművész, énekes
 
A Szentai Vágtán induló települések:
Szenta * Nagyatád * Csurgó * Kaszó * Gyékényes * Ötvöskónyi * Gyál * Segesd * Karád

2013. augusztus 14.