Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

2014 – a Ló éve

Aki kicsit hallgatózik, már hallhatja, ahogy a kertek alatt felénk vágtat a hatalmas paripa. Hamarosan kezdetét veszi a kínai horoszkóp szerinti Jang-Fa, vagyis a Ló éve, ami változást, erőt és dinamizmust hoz minden kiforratlan, kialakulatlan, elakadt helyzetben.
Egyesek szerint január 31-én, mások szerint február 4-én világunk új energiaszintre lép, a Kígyó éve véget ér és elkezdődik a Ló éve. A Ló az erő, a dinamizmus, az akarat, a változás szimbóluma. 2014, a kínai asztrológia szerint változást hoz a világ dolgaiban. Mindannyian komoly döntések, nagy változások és sorsfordító helyzetek előtt állunk.
 
Minden tiszteletünk a kínai asztrológusoké, de lássuk be, nálunk, magyaroknál kevesen tudhatnak többet a lóról és így a Ló évéről, hiszen számunkra több ezer éve tart! Számunkra az erő, a dinamizmus, az akarat és a változás, a mindennapok része, éppen úgy, ahogy a ló szeretete. Ám legyen! Legyen 2014 a Ló éve! Annál jobb, minket biztosan nem ér váratlanul. 2014 a Ló éve, a Nemzeti Vágta pedig minden évben a ló, a lovassport ünnepe! 2014 a MI évünk!
 
 
2014. január 20.