Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

- Lóra fel! -
Indul a Vágtaszezon

Május elsejétől szeptember elejéig Elővágták országszerte

A Nemzeti Vágta vidéki elővágtái révén hazánkban egyedülálló módon képes több száz hazai lovast és a lovat-, lovassportot szerető települést megmozgatni. Tavaly országszerte 19 Elővágta került megrendezésre és évről-évre nő azon települések jelentkezésének száma, akik Elővágtát szerveznének.


Kisalföld Vágta 2013
 
Évről-évre egyre több település jelzi szervezési szándékát, hiszen már nem kell bizonygatni, hogy milyen nagy jelentősége és tétje van a vidéki eseményeknek. Az első két helyezett automatikusan akkreditálja magát a Nemzeti Vágtába. A verseny minden résztvevőjének egyedülálló érzés a főváros szívében felállított speciális versenypályán, a Hősök tere körül versenyezni.
 
Az Elővágta rendszer lehetőséget nyújt a kisebb településeknek is, hogy alacsonyabb nevezési díj megfizetése mellett országos ismertségre tegyenek szert. A budapesti versenyre bejutó lovasok az általuk képviselt településnek garantált megjelenéseket szereznek és büszkén képviselhetik azt a helyszínen szurkoló közönség és a tévénézők előtt.
 

Sarkadi Vágta 2013
 
A Nemzeti Vágta egyik fő célkitűzése az esélyegyenlőség megteremtése, így a versenyeken továbbra sem versenyezhetnek az angol telivérek és a versenyfélvérek.
Így valóban az ország összes lótartója, lovas helye sikeres szereplés reményében versenyezhet a Nemzeti Vágta rendszerében. Míg eddig 2-300 angol telivérből lehetett győzelmi esélyre méltó lovat keresni, a jelenlegi versenyszabállyal viszont több, mint 5000 lóból lehet megfelelőt találni. Sokkal több lótulajdonos és lovas kerülhet bele a Nemzeti Vágta vérkeringésébe.”- Szotyori Nagy Kristóf, Nemzeti Vágta versenyigazgató.
 
Elő hát a jó hátasokkal és ideje elkezdeni az alapozó edzéseket! A 2014-es Nemzeti Vágta bajnoki címe még szabad!
 
 
 
Szeretettel várunk május elsejétől szeptember elejéig az ország különböző pontján megrendezésre kerülő Elővágtákon minden lovast, aki kihívást érez, hogy versenyezzen hazánk egyedülálló lovasversenyén, a Nemzeti Vágtán! Legyen Ön is a legjobbak egyike, hogy óriási közönség előtt mérkőzzön meg a Hősök terén a győztesnek járó címért és a milliós pénznyereményért!
 
Az Elővágta információkról, valamint a friss versenynaptárról a www.vagta.hu oldalon értesülhetnek.
 
 
Nyeregbe vidék, Nyeregbe Magyarország!
 
2014. április 17.