Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

„Megjártam a poklot, és a mennyországot is!”

„Vegyes érzésekkel voltam tele, az a hihetetlen stressz, aztán a feszült várakozás, majd az izgalmas verseny, végül a győzelem óriási érzése, szóval megjártam a poklot és a mennyországot is!” – meséli Sárfalvi Péter, a 2013-as Nemzeti Vágta Jótékonysági Sztárfutamának nyertese.
Péter olyan rutinos vágtásokat utasított maga mögé a futamban mint, Pintér Tibor, Kaszás Géza, és Stohl András. A többszörös világ- és Európa-bajnok öttusázó ugyan profi lovas, a Vágta szempontjából azonban kezdőnek számított, hiszen tavaly indult először a versenyen. „A rajtnál elkezdett hátrálni a lovam…, összeszorult a gyomrom, megmondom őszintén, akkor magamban már fel is adtam az egészet…Aztán Orfeusz hirtelen erőre kapott, szédületes tempóban vágtatni kezdett, és megnyertük a futamot. Leírhatatlan érzés volt! Rég versenyeztem ezt megelőzően, el is felejtettem már, milyen is a győzelem íze.
 
 
 
Sárfalvi egyéb kötelezettségei és az időjárás miatt nem lovagolt télen, Orfeusszal sem találkozott, de mint mondja; „tavasszal mindenképp nyeregbe pattanok, és ha lehet, Orfeusszal újra elindulunk a Vágtán. Remélem, megismer majd, jóllehet csak egyszer vittem neki répát…,szerintem mi ketten jó páros vagyunk!
 
  
 
2014. május 8.