Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Festetics Vágta – 2014. augusztus 17., Gyenesdiás

„Az idei volt az egyik legjobban sikerült futamunk!”

„A 2014-es Festetics Vágta, a Nemzeti Vágta Gyenesdiási Előfutama volt az egyik legjobban sikerült futamunk! Rengeteg látogató érkezett a rendezvényre, remek hangulat alakult ki, és még az időjárás is kedvezett nekünk.”

A versenyzők, a közönség és a Festetics Vágta főszervezője, Varga Zoltán véleménye szerint is az idei Elővágta még jobban sikerült, mint a korábbiak. „Már ötödik éve szervezzük a Festetics Elővágtát, az elsők között csatlakoztunk a Nemzeti Vágtához, és évről évre egyre jobbak, színvonalasabbak rendezvényeink, ezt a látogatók és a versenyzők is visszaigazolják. Az idei volt az egyik legjobban sikerült futamunk! Ennek az Elővágtának külön érdekessége, értéke a pálya, hiszen ez a terület valaha a Festetics lovak tréning pályája volt. Eredeti állapotában háromszor akkora volt, mint ma, ám az idők folyamán másra is akarták használni ezt a pompás területet, végül a Nemzeti Vágtának köszönhetően sikerült egy jókora részt arra a célra megmenteni, amire egykor használták. Így most egy gyönyörű vidéken, van egy remek talaj adottságokkal bíró, profi lovas pályánk! Természetesen minden évben fejlesztünk, javítunk rajta valamit, tavaly például a korlát rendszert újítottuk fel, ami a lovasok és a nézők maximális biztonságát garantálja. Idén is rengeteg látogató érkezett a rendezvényre, remek hangulat alakult ki, és még az időjárás is kedvezett nekünk. Büszkék vagyunk, ugyanis az első években leginkább a döntőre voltak kíváncsiak a nézők, most azonban már a megnyitón is sokan voltak, és nemcsak a futamok, az egyéb programok is szórakoztatták a közönséget.

Az első helyen Kapuvárról Somogyi József végzett, Bob Herceg Boszorka nevű lovával, a másodikon Gyenesdiásról Németh Szilvia, Cseles nevű lovával. Találkozunk velük a Hősök Terén!

Galériánk a 2014-es Festetics Vágtáról »

2014. augusztus 26.