Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Ismerd meg a PreVital Nemzetközi Futamában induló lovakat!

A második alkalommal megrendezésre kerülő PreVital Nemzetközi Futamban tizenkét ország versenyzője meghívásos alapon lép a pályára. A futamot színesíti, hogy a tizenegy külföldi és egy magyar lovas országuk tradicionális öltözeteit viselve nem saját, hanem sorsolás alapján egy magyar fajtájú, a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokról kapott saját tenyésztésű Shagya Arab magyar fajta lóval indul.

A vendég országok az Andrássy úton felállított Vágta Korzón elkülönített részen bemutatják hazájuk jellegzetességeit, történelmüket, turisztikai látnivalóikat.
Kiválasztásra került az a 12 ló, akik idén a PreVital Nemzetközi Futamba vágtázhatnak. A trenírozásuk még tart, vannak köztük újoncok, de ott lesz a tavalyi bajnok is, akit a katari versenyző lovagolt.
Vajon ki milyen lovast kap majd? Mindenki nagyon izgatott már. Ismerkedjünk meg a szerencsés kiválasztott 12-vel.


1. Mersuch Merengő

12 éves szelíd, nyugodt kanca vagyok. Eddigi lovasaim nagyon szerettek, mert megháláltam a törődésüket. Korom ellenére nagyon szeretek vágtázni, néha még a fiatalokat is magam mögött hagyva.

 


2. Gazal XIX-6

Eléggé izgő-mozgó 8 éves herélt vagyok. A 2013-as vágtán is részt vettem, de sajnos az elődöntőbe nem jutottam be. Az idei évben a társaim között szeretném megmutatni a tehetségem, mert az akciós mozgásommal kitűnök a többi ló közül, amit remélem hasznosítani is tudok.

 


3. O’Bajan XX-6-3

Szeretetre méltó, 6 éves kanca vagyok. Nincs akkora tapasztalatom a vágta terén és az alkatom sem olyan, mint egy sportlóé, de mindez ne tévesszen meg senkit, mert okozhatok meglepetést. A családtagjaim már bizonyítottak, most én következem.

 


4. Shagya VII-2

Tavaly is indultam a Nemzetközi Futamban, nyugodt, jó szándékú ló vagyok, de temperamentumos.

 


5. Shagya VII-4

Kicsit temperamentumos, de nagyon jó szándékú 6 éves herélt vagyok. A vágtán még nem vettem részt, de állok elébe a kihívásnak.

 


6. O’Bajan XXII-1

Kiegyensúlyozott, könnyű lovaglású, 5 éves kanca vagyok. Már a tavalyi évben is részt vettem a Nemzeti Vágta Nemzetközi Futamán, 2. helyezést értem el. Ebben az évben is mindent megteszek annak érdekében, hogy legalább ilyen jól sikerüljön.

 


7. Shagya VI-1

5 éves kanca vagyok. Tavalyi évben is részt vettem a Nemzeti Vágta Nemzetközi Futamán, már akkor is megleptem mindenkit, hogy milyen jól teljesítettem. A 3. helyet szereztem meg. Bár elég vékonyka és ideges típus vagyok, de mindez csak azért, hogy minél előbb vágtázhassak és bebizonyíthassam, hogy jobb leszek, mint a múlt évben.

 


8. Kemir VI-2

Tavaly már indultam a Nemzetközi Futamon. Akkor sajnos nem jutottam be a döntőbe, de idén szeretném megnyerni! Pici vagyok, de nagyon gyors. Már alig várom, hogy indulhassak. Érzékeny ló vagyok, szeretem ha megsimogatnak, attól egy kicsit megnyugszom.

 


9. Shagya VII-6

Én még nem indultam a Nemzeti Vágtán. Jó indulatú vagyok, a zablával szeretek játszani. Ha kell és húz a többi ló, akkor én is szeretek gyorsan vágtázni.

 


10. Gazal XXI-3

Nagyon barátságos és kedves 5 éves herélt vagyok. Ügetésnél fenn tartom a fejem, de ne ijedj meg, mert nekem úgy kényelmes. Vágtában kell egy kis ösztönzés, de ha elindulok, szívem-lelkem beleadom.

 


11. Shagya VII-1

5 éves herélt vagyok. A lovasaimat szeretem, nem okozok nekik csalódást. Nem a legkényelmesebb lovaglású ló vagyok, de nem is ez a cél, hanem az, hogy én legyek a leggyorsabb. És ez tavaly sikerült. Remélem idén is jó lovast hoz nekem a szerencse.

 


12. O’Bajan XXII-2

Nemzeti Vágtán még nem vettem részt. Idén megpróbálom, hosszú lábaim remélem előnyt jelentenek majd. Nem szeretem, ha egy másik ló közel jön hozzám, mert akkor megrúgom. Ha gyorsan vágtázok, akkor nem rúgásra, hanem futásra használom hátsó lábaim.

 

2014. szeptember 18.