Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Vágta a hűség városában

Idén negyedik alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágta soproni előfutamát, a Széchenyi Vágtát. Az Anger-réten versenyző lovasok ezúttal is azért küzdenek, hogy közülük a legjobbak részt vehessenek szeptember 18-20-a között Budapesten, a Hősök terén, a Nemzeti Vágta döntő futamain.

A Széchenyi Vágta egész napos kikapcsolódást ígér a lovakat szerető családoknak július 25-én, szombaton. A legkisebbek lovi-oviban ismerkedhetnek meg az ember leghűségesebb társával, a lóval, a szülők pedig a versenyző lovasoknak szurkolhatnak. A programok 13 órakor kezdődnek. A régió legjobb lovasai a Széchenyi Vágta előfutamaiban mérik össze ügyességüket és lovaik gyorsaságát. Kora este rendezik meg a döntőt, ahol a győztesek a dicsőségen túl indulási jogot is szereznek a Nemzeti Vágtára.

 

Az előfutamok és a döntő között látványos bemutatók bizonyítják majd ló és ember elválaszthatatlan kapcsolatát. Felvonulnak a kópházi huszárok, lesz lovagi torna bemutató fegyveres próbákkal és kopjatöréssel, de igazi különlegességnek ígérkezik a Shetland pónik felvonulása is. Aki még ennél is nagyobb forgatagra vágyik, azt lovas kaszkadőrök és bugaci csikósok szórakoztatják, Hamza Viktória pedig azt mutatja be, milyen elképesztő dolgokat lehet elérni egy-egy lónál szabadidomítással.

 

A lovas tradíciók legnagyobb magyarországi ünnepe soproni beharangozójának az Anger-réti sporttelep ad otthont.

Nyeregbe Sopron! Nyeregbe magyarok!

További infók: www.vagta.hu, www.prokultura.hu

Fotók a 2014-es Széchenyi Vágtáról »

2015. július 20.