Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Több ezren az első Muravidéki Vágtán!

Magyarok, szlovénok, horvátok – közel ötezer ember gyűlt össze augusztus 6-án a szlovéniai Lendván, ahol először rendezték meg a Nemzeti Vágta regionális előfutamát, a Muravidéki Vágtát.

- A rendezvény célja a magyar virtus, a magyar öntudat növelése volt és ez teljesült is. A szlovén kultúrában és Muravidéken ilyen lovas produkciót szlovén és Szlovéniában élő magyar ember eddig még nem látott. Nagy volt az érdeklődés, a galopp verseny elragadtatta a közönséget, az emberek szája tátva maradt és a lovas programok is sokakat vonzottak – számoltak be a szervezők az elsőként megrendezett, sikeres Muravidéki Vágtáról, amelynek egész napos programjaihoz az időjárás is kedvezett.

A családi kikapcsolódáshoz hozzájárult, hogy hatalmas területen biztosítottak gyermek animációs programokat, játszóház, pónilovaglás és arcfestők is várták a kicsiket.

A legnagyobb érdeklődésre a Muravidéki Vágta tartott számot, amelynek győztese Bíró József lett Hosszúfalu színeiben, Rita nevű lován. Második helyen a Petesházát képviselő Horváth József ért célba Vermida nevű lovával, harmadik pedig Völgyifalu színeiben Soós Sebastian lett Viki Hanover nevű lovával. Így ők ott lehetnek a Nemzeti Vágta budapesti döntő futamain, a Hősök terén szeptember 16-18. között.

A szlovén kvalifikációs futamot Kolarič Teodor nyerte meg, így ő képviselheti Szlovéniát a Nemzeti Vágta Nemzetközi Futamán.

Fotógalériánk a Muravidéki Vágtáról »

2016. augusztus 9.