News Photo

Sipos Imre: \"Legyél te a leggyorsabb, és ne add fel a belső ívet\"

  • 2016. szeptember 26.

Amennyire jól sikerült Sipos Imrének a délelőtti rajtpróba, annyira beragadt lovával éles helyzetben a Nemzeti Vágta OTP Bank Jótékonysági Sztárfutamában, amikor már valódi tétje volt a versenynek. Ezzel együtt is sikerült nyernie, amit valóságos csodaként él meg.

„Ketten is jobban rajtoltak nálam, Nagy Ervin és Barabás Kiss Zoltán is előrébb volt. Azt nagyon élveztem, hogy centiről centire küzdöttem magam előre és magam mögé utasítottam mindkettejüket. Szerintem az gyönyörű jelenet volt, ahogy a három ló fej-fej mellett volt 200 méternél. Egy teljes kör kellett, mire a Zolit meg tudtam előzni és be tudtam menni a belső ívre” – mesélte a színész-rendező, aki, miután élre került, azért hajtotta a lovát, mert nem tudta, milyen messze vannak tőle a versenyzőtársai. Az utolsó körben, amikor már látta, hogy stabil lesz a győzelem, kiengedte a lovat és így vágtáztak át a célvonalon.

„Nagyon sokan szurkoltak nekem, a családom mellett rengeteg huszár társam, lovas barátom volt itt, de a verseny közben nem figyeltem rájuk. Utána persze nagyon jó érzés volt fogadni a gratulációkat, csakúgy, mint a színházban a tapsot."

"Legyél te a leggyorsabb, és ne add fel a belső ívet – ezt a tanácsot kaptam több rutinos vágtástól is, akiket megkérdeztem. Ezt a taktikát alkalmaztam – sikerrel. Dolgozott bennem az adrenalin a rajt előtt, de láttam, hogyan ágaskodott Puzsa Patrícia lova, Stohl András alatt is forgolódott a ló, ezért igyekeztem mesterségesen nyugtatni magam, hogy a lovamat se idegesítsem. Aztán szabadjára engedtem az energiáinkat” – kacsintott Sipos Imre, aki az OTP Bank által felajánlott a győzelemmel járó 500 ezer forintos pénzdíjat a Magyar Lovasterápia Szövetségnek ajánlotta fel, mert az egyik legnemesebb feladatnak tartja, hogy gyógyításra használnak lovakat, akik beteg és egészséges embereknek is hihetetlenül sokat tudnak segíteni.

Fotógalériánk a 2016-osOTP Bank Jótékonysági Sztárfutamáról »

2016. szeptember 26.



A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?