Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Külföldi tudósítók a Vágta elnökénél

Május 13-án a hazánkba delegált tudósítókat látta vendégül Dr. Tamás István, a Nemzeti Vágta elnöke. Tette ezt azért, mert az utóbbi időben egyre többen érdeklődnek külföldről az esemény iránt, és az újságírók is szerettek volna tájékoztatást kapni erről a rendezvényről.

Tamás István a Nemzeti Vágta szellemiségéről, a kedvező tavalyi fogadtatásról, és az idei rendezvény alakulásáról számolt be a külföldi újságíróknak. Kitért arra is, hogy dicséret illeti a települések hozzáállását, mert az idei évre is szép nevezői lista állt össze a magyar falvakból és városokból. Erre a teljesítményre külföldön is büszkék lennének.

 

Tamás István büszke az eddig megtett útra
Tamás István büszke az eddig megtett útra
 
 A szervezők számára nagyon fontos, hogy a kezdeti célokkal összhangban, a Nemzeti Vágta egy olyan hungarikummá váljon, melyet minden külföldi képes beazonosítani, és kedvet csinál a Magyarországra utazáshoz. Ennek elengedhetetlen feltétele, hogy minél több Vágtáról szóló információ és illusztráció jusson el más országokba is.

A sajtóeseményen voltak, akik már a tavalyi Vágtára is ellátogattak, ők kedvező tapasztalataikat osztották meg a többiekkel. Sokakat érdekelt az ötlet megszületése, a Hősök tere kiválasztása, a települések versenyszelleme. Ugyanakkor a rendezvény társadalmi, kulturális és turisztikai értékével kapcsolatban is sok kérdés hangzott el, melyekre a rendezvény elnöke örömmel válaszolt.
 
Ezért a látványért érdemes Magyarországra látogatni
Ezért a látványért érdemes Magyarországra látogatni
 
Ami biztos, hogy a szervezők idén már külföldi vendégeket is várnak a háromnapos eseményre. A távlati célok között pedig az is szerepel, hogy egy különversenyben, más országok településeinek lovasai is összemérjék majd tudásukat a magyar indulókkal. Addig is, hogy az újságírók a Vágta jó hírét külföldre is elvigyék, Tamás István meginvitálta a jelenlévőket a május végi nagy eseményre.