Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

VERSENYZŐ

Vízeshatos kocsitoló csapat (kék)

Versenyző:
Kulifai Tamás, Tóth Dávid, Pauman Dániel, Miklós Attila, Kocsis Dénes, Veréb Tamás

Versenyző bemutatása:

Kulifai Tamás világbajnok magyar kajakozó
2011-ben a Világbajnokságon Tóth Dáviddal a kajak kettes 500 méteres versenyben aranyérmet nyert. 2012 augusztusában a londoni olimpián kajak négyes ezerméteres versenyében ezüstérmet nyert. Azóta számtalan verseny győzelemmel büszkélkedhet, a legfrisseb a hó elején megrendezett magyar bajnokság férfi 100 méteres K2-es verseny első helyezése Tóth Dáviddal..

 

Tóth Dávid világbajnok magyar kajakozó
2002-ben az ifjúsági Európa-bajnokságon ezüstérmes volt. 2003-ban az ifjúsági vb-ről aranyéremmel térhetett haza. 2006-ban az U23-as kontinens bajnokságon szerzett ezüstérmet.
2011-ben a szegedi világbajnokságon Kulifai Tamással K2 500 méteren aranyérmet szerzett, majd 2012-ben a londoni olimpián ezer méteren a kajak négyes tagjaként ezüstérmet nyert. Azóta is folyamatosan jó eredményeket ér el, a legfényesebben talán most nem rég elnyert magyar bajnoki aranyérme és a racicei kajak világbajnokság férfi négyesének ezüstérme csillog.

 

Pauman Dániel magyar kajakozó
Utánpótlás versenyzőként a Váci Hajó, majd a KSI versenyzője volt. 2003-ban ifjúsági világbajnok volt K4 500 méteren. Az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kajak négyes stabil tagja. Energiájára és nyugalmára egyaránt számítanak kocsitoló társai.

 

Miklós Attila
a Budapesti Operettszínház szólistája. Operett és musical szerepekben egyaránt otthon van. Karakteres alakjával szerepek egész sorát játszotta már el, s idén a Nemzeti Lovas Színház előadásaiban is felbukkant már a Gladiátor című előadásban. Jelenleg a Nemzeti Vágtával párhuzamosan zajló Broadway fesztivál esti programjaira készül.

 

Kocsis Dénes
ma már a Budapesti Operettszínház vezető szólistája, szerepek egész sorát tudhatja magáénak. A Rómeó és Júlia vagy a Miss Saigon musical férfi főszerepeiben éppen úgy bizonyított, mint Régi nyár című operett táncos komikusi karakterében. Idén sikerrel debütált a Pappa Pia című filmben is. Jelenleg a szeptember 22-én bemutatásra kerülő Notre Dame-i toronyőr című musicalre készül, melyben Phobust, Esmeralda szerelmét alakítja majd.

 

Veréb Tamás
a Budapesti Operettszínház vezető arca. Fiatal kora ellenére számos nagy szerepet játszott már el a Nagymező utcában. Országosan ismertségre a tavaly TV2-n látható Szárban Sztár című verseny győzteseként tett szert. Jelenleg a Notre Dame-i toronyőr főszerepére készül, melynek jövőhét pénteken lesz a bemutatója a Budapesti Operettszínházban.