Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Hétvégén debütál Érd a Nemzeti Vágta előfutamainak sorában

Új helyszínként csatlakozik Érd városa a Nemzeti Vágta előfutamainak településeihez. A nemrégiben átadott simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központban július 14-én mérik össze tudásukat a terület lovasai, hogy elnyerjék a jogot a budapesti Vágtán való induláshoz.

Az Érdi Vágtán egyedülálló pályán, természetes környezetben állhatnak rajthoz a környék legkiválóbb lovai és lovasai. Idén májusban megnyílt Nemzeti Lovaskultúra Központ és az újonnan a felépített huszár-katonai lovaglópálya korábban lovardaként működött, ma pedig már hagyományőrző csoportoknak, iskolai lovasoktatásnak és a Nemzeti Vágta Érdi előfutamának ad otthont. A vadonatúj pálya különlegessége, hogy a lovasok autentikus környezetben, erdőn át tehetik meg a versenytávot.

Az ünnepélyes megnyitóval kezdődik az esemény, amelyet az Érdi Vágta és a Kishuszár vágta előfutamai követnek. Az ingyenes eseményen az érdeklődők belekóstolhatnak a betyár világ mindennapjaiba, megtekinthetik a polgármesterek fogathajtását, illetve megtekinthetik a Nemzeti Lovas Színház János vitéz produkcióját. A nap megkoronázása az Érdi Vágta döntője lesz, amely során kiderül, kik képviselhetik településüket a budapesti Nemzeti Vágtán októberben.

2019. július 9.