Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Hírlista

 • Gyenesdiáson startol a Nemzeti Vágta

  Augusztus 16-án ismét lódobogástól lesz hangos a Balaton-parti Gyenesdiás, ahol 11. alkalommal rendeznek Nemzeti Vágta előfutamot. A helyszínen már reggeltől izgalmas programokkal várják az érdeklődőket, nap végén pedig kiderül, ki képviselheti a települést a rendezvénysorozat döntőjében.

 • Gyenesdiáson kezdődik az idén a Nemzeti Vágta szezon

  A Nemzeti Vágta idei versenysorozata vasárnap Gyenesdiáson kezdődik.
  A lovasok országszerte nyolc hazai településen mérhetik össze tudásukat ebben az évben a Nemzeti Vágta előfutamain. Idén két új helyszín is szerepel a versenynaptárban.

 • Nemzeti Vágta előfutamainak hazai helyszínei

  A lovasok országszerte nyolc hazai településen mérhetik össze tudásukat ebben az évben a Nemzeti Vágta előfutamain. Idén két új helyszín is szerepel a versenynaptárban.

 • Nemzeti Vágta októberben

  Immár 13. alkalommal rendezik meg a Nemzeti Vágtát a Hősök terén. A lovasok több magyarországi és egy határon túli helyszínen kvalifikálhatják magukat a versenyre.

 • Összefoglaló kisfilm a 2019-es évi Nemzeti Vágtáról

  Lassan egy hónapja, hogy véget ért az év egyik legnagyobb lovas ünnepe, a Nemzeti Vágta.
  Íme egy összefoglaló, hogy újra felidézzük a pillanatait ennek a napsütéssel teli, csodálatos két napnak!
  Hajrá Nemzeti Vágta!

 • Az angol királynő lovasa letette névjegyét a Nemzeti Vágtán

  A verseny történetében először sikerült két egymást követő évben ugyanannak a lovasnak nyernie a Nemzeti Vágta döntőjében. A temerini Nagy Arnold a tavalyi évhez hasonlóan ismételten remekelt, Fantázia nyergében a végső hajrában magabiztos győzelmet aratott a 12. Nemzeti Vágtán.

 • Kisorsolták a Nemzeti Vágta futamainak sorrendjét

  Ünnepélyes ceremónián sorsolták ki a Nemzeti Vágta futamainak sorrendjét szerdán délelőtt a Hadtörténeti Múzeumban. A futamokon induló települések neveit a Sorsládából húzták a hazai lovas élet ismert és jeles képviselői. A nagy múltú kulturális rendezvényt idén 12. alkalommal rendezik meg a Hősök terén október 19-20-án.

 • Kazinczy Lajos, a 15. vértanú

  A 2019-es Nemzeti Vágta a vértanúhalált halt Kazinczy Lajos honvédezredes előtt tiszteleg. Már hagyománnyá vált, hogy a lovas rendezvény minden évben egy jelentős magyar történelmi alakot emel az esemény jelképévé. Kazinczy Lajos a nemesi származású Kazinczy család sarja, tanulmányait Tulln városának kadétiskolájában végezte. 1848 nyarán felvételét kérte az alakuló honvédségbe. Részt vett a pákozdi csatában és a végsőkig harcolva csak az utolsók között tette le a fegyvert. A fiatal honvéd alig múlt 29 éves, amikor Aradon kivégezték. A 15. aradi vértanúként emlékezünk rá. Történetének felidézésében Kedves Gyula, a Nemzeti Vágta történészszakértője volt segítségünkre.