Blog Photo
  • 2024. július 22

Mátyás Edina Daniella nyerte az első Szemenyei Vágtát

Tata versenyzője, Mátyás Edina Daniella nyerte az első alkalommal megrendezett Szemenyei Vágtát. A leggyorsabb kishuszárnak az egyházkarcsai Mórocz Lilien bizonyult, a legjobb huszárgyerek az inárcsi Bitay Csenge lett. Az Elővágtából heten jutottak be az októberi szilvásváradi döntőbe.

Blog Photo
  • 2024. július 19

Első Elővágtáját szervezi a hétvégén Szemenye

A hétvégén rendezik meg a Nemzeti Vágta Szemenyei Előfutamát, amelyen felnőttek, kishuszárok és huszárgyerekek is indulnak. A Vas vármegyei település idén csatlakozott a Nemzeti Vágtához. A hétvégi esemény kínálatában lovasbemutatók, trükklovas show, lovasíjász bemutató, kocsitoló verseny és még sok más program is szerepel.

Blog Photo
  • 2024. július 15

Farkaslaka lovasa volt a legjobb a Hortobágyi Vágtán

Farkaslaka, Madaras, Ács a sorrendje a tegnapi Hortobágyi Vágta első három helyezett településének. A Kishuszár Vágtát Bőcs, a Huszárgyerek futamot Szentes versenyzője nyerte. A szilvásváradi döntőbe 5 lovas jutott be.

Blog Photo
  • 2024. július 11

Vasárnap tartják a hatodik Hortobágyi Vágtát

Az idei Hortobágyi Lovasnapok keretében, vasárnap ismét megszervezik a Hortobágyi Vágtát. A Hortobágy-Mátán kialakított vágtapályán rajthoz állnak felnőtt huszárok, kishuszárok és huszárgyerekek is.

Blog Photo
  • 2024. július 08

Múcska Gergely nyerte a Felvidéki Vágtát

Múcska Gergely bizonyult a leggyorsabbnak Fernandó Makadámmal a szombati Felvidéki Vágtán. A Kishuszár Vágtát Bogár Sofia, míg a Huszárgyerek futamot Kohut Linda nyerte.

Blog Photo
  • 2024. július 05

Citerazenekar, lovas és gyalogos harcmodorbemutató és NOX koncert a Felvidéki Vágtán

Zenei, színházi és történelmi produkciók is gazdagítják a holnapi Felvidéki Vágta amúgy is gazdag, és ingyenesen látogatható programját. A Nemzeti Vágta Dunaszerdahelyi Előfutamát már nyolcadik alkalommal rendezik meg, amelynek helyszíne újra a sikabonyi reptéren lesz.

Blog Photo
  • 2024. június 30

Vörös Tamara remekelt az Iváni Vágtán

Vörös Tamara nyerte Marina nevű lovával a szombati Iváni Vágtát. A kishuszárok között Sziklay Gizella bizonyult a leggyorsabbnak, aki G Miss Boon-nal indult. A Huszárgyerek futamot Varga Dorka nyerte, Büszkével.

Blog Photo
  • 2024. június 28

Kocsitoló versennyel, puszta ötös és csikós bemutatóval is vár az Iváni Vágta

A nagy- és kishuszárok versenyén kívül kocsitoló versenyt, puszta ötös és csikós bemutatót, és lovastornát is tartanak szombaton Ivánban. A negyedik egész napos Iváni Vágtát idén is a Lovas majorban rendezik meg.

Blog Photo
  • 2024. június 24

Sepsiszentgyörgyi lovas győzött a Székely Vágtán

A múlt hétvégén tartották a Székely Vágtát, a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi Előfutamát, amelyet helyi lovas, Tamás Csaba nyert meg. A Kishuszár Vágtán a Farkaslakát képviselő Demény Magor volt a leggyorsabb, míg a Huszárgyerek futamon Ágoston Anna volt a legjobb, Farkaslakáról.

Blog Photo
  • 2024. június 21

Ezen a hétvégén a székelyföldi Óriáspince-tetőn tartanak Elővágtát

Ezen a hétvégén tartják a Székely Vágtát, a Nemzeti Vágta sepsiszentgyörgyi Előfutamát. A kétnapos rendezvényen – amelynek fővédnöke Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára – egyebek mellett díjugrató verseny, koncertek, lovas birkózás és agárfuttatás is lesz.

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?