Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Hétvégén debütált az I. Érdi Vágta

Július 14-én álltak rajthoz a térség lovasai a simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központban. Az új helyszínként csatlakozott terület kiválóan illeszkedik a Nemzeti Vágta szellemiségéhez, hiszen az intézmény nemcsak az előfutamoknak, de hagyományőrző csoportoknak és iskolai lovasoktatásnak is otthont ad.

Egyedülálló lovas helyszínen versenyezhettek a térség lovasai az I. Érdi Vágtán. A május 25-én nyílt Nemzeti Lovaskultúra Központ újonnan felépített huszár-katonai lovaglópálya az esemény meghatározó helyszíne volt. A lovas programon a látogatók közelebbről is megismerkedhettek a betyárvilág mindennapjaival, emellett a polgármesterek fogathajtását, illetve lovas-zenés produkciókat tekinthettek meg.

A nagy érdeklődés övezte I. Érdi Vágtát a kishuszárok versenye nyitotta meg díszhuszárok kíséretében. A futamon Vörös Tamara diadalmaskodott Nárcisz nevű pónijával, akik párosa Csetényt fogja képviselni a budapesti Nemzeti Vágtán.

A Nemzeti Vágta érdi előfutamán az Oromhegyest képviselő Ördög Alen és lova, Április bizonyult a legjobbnak, ezzel megkaparintva az első helyezést. A dobogó második fokára My Colt Metál és lovasa, Szabó Nikolett állhatott, akik Dunakeszit képviselhetik az októberi döntőn a Hősök terén. A harmadik helyen Perbál település lovasa, Sára Zsolt jeleskedett Huligán nevű lovával, így már ők is biztosan részt vehetnek Budapesten, a Nemzeti Vágtán.

Fotógalériánk az I. Érdi Vágtáról »

2019. július 18.