Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Szentlőrinc a Nemzeti Vágta előfutamainak következő állomása

A 26. Szentlőrinci Gazdanapok ad otthont idén is augusztus 4-én a Nemzeti Vágta Szentlőrinci előfutamának. A Baranya megyei település egész hétvégés programsorozattal készül a látogatóknak.

Három napos rendezvénysorozattal várja az érdeklődőket a Szentlőrinci Gazdanapok, amelyen idén is helyet kapott a Nemzeti Vágta soron következő előfutama. Az augusztusi esemény fókuszában a magyar mezőgazdaság helyzete áll, a pénteki kerekasztal-beszélgetéseken az előadók érintik az ökológiai gazdálkodás témakörét, a vidék jövőjét, illetve az agrárfinanszírozást is. A szombati napon szántóföldi gép- és technológiai bemutató, gazdaversenyek és ételkóstoltatás szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

A vasárnapot, az előfutam napját a szigetvári Zrínyi Vitézek bevonulása és a siklósi huszárok hagyományőrző és trükklovas bemutatója nyitja, amelyet a Szentlőrinci Vágta követ. A versenyen rajthoz állnak a terület legkiválóbb lovasai és lovai, hogy megvívják a csatát a budapesti döntőn való indulás jogaiért. Az izgalmasnak ígérkező lovasversenyt traktorosok ügyességi versenye és a pécsi Magyar Szablya Iskola előadása teszi változatossá. Emellett állandó közönségprogramokon vehetnek részt a látogatók, különböző hagyományőrző- és kézműves foglalkozások színesítik az eseményt. A kisebbek sem maradnak elfoglaltság nélkül, pónilovaglásra, jurta bemutatóra és íjászatra is lesz lehetőség a 26. Szentlőrinci Gazdanapokon.

 Fotóink a 2018-as évi Szentlőrinci Vágtáról »

2019. augusztus 1.