News Photo

Vasárnap startol a 7. Borsodi Vágta

  • 2019. augusztus 12..

Augusztus 11-én mérik össze tudásukat a borsodi települések legelszántabb lovasai, hogy kivívják a budapesti Nemzeti Vágtán való indulás jogát. A hétvégi futamot látványos lovasbemutatók és érdekes programok teszik színvonalassá.

Hernádkak-Belegrádon rendezik meg a 7. Borsodi Vágtát vasárnap, a Nemzeti Vágta soron következő futamát. A rendezvény létrejöttét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal támogatta, Demeter Ervin, vezető kormánymegbízott azt vallja, a Nemzeti Vágta több mint egy lovasverseny, inkább a magyarságot összefogó, hagyományőrző fesztiválnak tekinthető. A Borsodi Vágta eltökélt célja a nemzeti hagyományok ápolása és a települések közötti hidak kiépítése.

A Borsodi Vágta ünnepélyes megnyitóval és pályaszenteléssel folytatódik. Az érdeklődőket színvonalas események várják, a Győri Ördöglovasok csapata lovagi játékokkal és western show-val szórakoztatja majd a nagyérdeműt. Az eseményen a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség is részt vesz bemutatójával, a délután folyamán pedig a Kishuszár futam és a Borsodi Vágta döntője következik. Emellett idén is lesznek színpadi- és zenés programok, kézműves foglalkozások és gyermekprogramok, a lovas rendezvényt pedig Rico és Miss Mood fergeteges koncertje zárja.

Fotóink a 2018-as Borsodi Vágtáról »

2019. augusztus 9.A hír megosztása

Naprakész információkat szeretnél a Nemzeti Vágtával kapcsolatban?