Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nemzeti Vágta a Bakony szívében

Augusztus 19-én, hétfőn a zirci Tündér Farm ad otthont a Nemzeti Vágta bakonyi előfutamának. A lovas helyszínen lovarda és hotel is működik, ideális választás azoknak, akik komolyabban megismerkednének a lovaglással.

A Nemzeti Vágta helyi előfutama a hosszú hétvégén szórakoztatja majd a Bakony környékén élőket. A korábbi fordulókhoz híven, a Bakonyi Vágtán is lesznek hagyományőrző programok, lovasbemutatók és koncertek. A gasztronómia szerelmesei sem maradnak finom ízek nélkül: főzőverseny és a helyi termelők vására várja széles kínálattal a látogatókat. A fesztiválhangulatot koncertek színesítik.

A Bakonyi Vágta programja a polgármesterek reggelijével kezdődik, amelyet néptáncos műsor és asszonykórus előadása követ. Már délelőtt megnyitják a gyermeksarkot, hogy a legkisebbek is önfeledten szórakozhassanak. Lehetőségük lesz kipróbálni a pónilovaglást, a mászófalat, de akár ügyességi játékokban is részt vehetnek. A délután folyamán a látogatók megtekinthetnek többek között egy solymász bemutatót, Hamza Viki szabadidomító műsorát, valamint a fehérvári huszárok felvonulását, a Bakonyi Vágta döntőjére késő délután kerül sor. Az ünnepélyes eredményhirdetés után zenekari fellépések és lovasszínház szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Fotógalériánk a 2018-as évi Bakonyi Vágtáról »

2019. augusztus 14.