Nemzeti Vágta a Hősök terén, Budapest 2015. Szeptember 18-20.

Nemzeti Vágta Gyenesdiáson

A hétvégén megtartották a Nemzeti Vágta regionális előfutamainak soron következő versenyét. A Festetics Vágta győzteseit a gyenesdiási Faludi-síkon avatták, immáron 10. alkalommal.

A Festetics Vágta fókuszában a magyar lovas kultúra és a hagyományőrzés állt. A rendezvényt hagyományos lovas programokkal színesítették, a látogatók részt vehettek kocsitoló versenyen és kipróbálhatták a huszár karusszelt is. A Faludi-síkon bemutatót tartott a Sárkányos Lovagrend, a Csákberényi csikósok csapata és az Országos Agarász Egyesület is.

A balatoni települések csatájában a rutinos Nánássy Ákos aratott győzelmet Baron Gyémánt Jane lovával, így az eseménynek otthont adó Gyenesdiás is képviselteti magát a budapesti Nemzeti Vágtán. A dobogó második fokára a keszthelyi Németh Martin állhatott fel Fernando Makadámmal, a harmadik helyezés pedig Molnár Attilát illette meg Pletykás nevű lovával, Vonyarcvashegyet képviselve.

A kishuszárok futamában Látos Lili és Salvatino nevű pónija értek elsőként célba, Felsőpakony településének szerezve ezzel dicsőséget.

Fotógalériánk a Festetics Vágtáról »

2019. augusztus 22.